Aksaray Haberleri - 28.02.2017 - 9:06
Sosyal ve Kültürel Belediyecilik hizmetlerinde sınır tanımayan Aksaray Belediyesi, Şair ve Yazarları Aksaray’a davet ederek, okurları ve edebiyatseverlerle buluşturuyor.
Aksaray Belediyesinin daveti üzerine Aksaray’a gelen Şair/Yazar Suavi Kemal Yazgıç, ‘Heves’adlı kitabı üzerine söyleşi yaptı.
Zinciriye Medresesinde düzenlenen söyleşi programına, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi,Okuma Grubu öğrencileri ve çok sayıda edebiyatsever katıldı.
Şair/Yazar Suavi Kemal Yazgıç, Şiir Neyin Heves’idir? Konusuna açıklık getirdi.
Şair/Yazar Yazgıç gerçekleştirdiği söyleşide Üniversite yıllarında şiir yazmaya başladığını ifade ederek şu görüşlere yer verdi : “Kitabımın adı olan Heves biraz karışık. Benimki de bir hevesle başladı. Benim kütüphanesi olan bir evde doğmak gibi talihim oldu. Okumak her zaman öne geçti. Okuma ile yazmayı kıyaslarsam yazarlığım birazda hijyeni olarak geride kalır. Çünkü muhtemelen okuduğum her yüz sayfaya karşı bir sayfa yazmamışımdır. Bunu ne kadar tercih ettim ne kadar yaşadım doğrusu bilemiyorum. İnsan kendi hayatını ne kadar kurabilirse o kadar tercih edebiliyor. Ben kendimi böyle mutlu hissettiğim için böyle yaşadım. Okumak benim için böyle bir keyif oldu. Yazmak için okumadım ben okumak için yazdım. Benden daha çok kitap okuyup tek sayfa yazmayan arkadaşlarım var benim. Onların sohbetlerinden konuşmalarından çok istifade ediyoruz. Onlarda yazsa idi kültürel hayatımız çok daha farklı boyut kazanırdı. Yazmamayı tercih eden iyi okurlar var. Şiir yazmak için, ilhamın gelmesi için çalışmak gerekiyor. Çalışmayan ilham gelmiyor. Bir defter dolusu mısradan ancak iki ya da üç şiir oluyor. Şiirden biraz uzaklaşınca şiirde insandan çok daha fazla uzaklaşıyor” dedi.
Program sırasında öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Şair/Yazar Yazgıç, öğrencilere verilen ‘Heves’adlı şiir kitabını imzaladı.
Aksaray Haberleri DSÖ’den Hantavirüs uyarısı: Yeni vakalar görülebilir
Aksaray Haberleri İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti Etkinlikleri Başladı
Aksaray Haberleri PFDK’den Beşiktaş, Konyaspor ve Arca Çorum FK’ye ceza
Aksaray Haberleri Malatya Havalimanı’nda yolcu trafiği Nisan’da 60 bini aştı
Aksaray Haberleri Tatile geldiği Trabzon’a bu kez Vali olarak katıldı: Tahir Şahin’den Acısu Şenliği mesajı
Aksaray Haberleri Öğretmenlerin İller Arası Tayinleri Başladı
Aksaray Haberleri Adalet Bakanlığı’na yeni personel alımı yapılacak
Aksaray Haberleri Manisa Büyükşehir Belediyesi danışmanına gözaltı
Aksaray Haberleri Arapgir’de gönüllere dokunan buluşma
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021