Aksaray Belediyesi İhtiyaç Sahiplerine Destek Veriyor

Ana Manşet - 04.03.2025 - 11:41

Aksaray Belediyesi, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve yardımlaşma ruhunu yaşatmak amacıyla bu yıl da geniş kapsamlı sosyal destek çalışmalarına devam ediyor. Belediye ekipleri, şehrin dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaşarak gıda yardımlarından sıcak yemek dağıtımına, iftar çadırından köylere pide ulaştırılmasına kadar birçok alanda hizmet veriyor. Ramazan’ın bereketini her haneye taşımayı amaçlayan bu çalışmalarla, özellikle dar gelirli aileler ve yemek yapamayacak durumda olan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılanıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ramazan ayının manevi atmosferini Aksaray’ın her köşesinde hissettirmek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Ramazan, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel şekilde yaşandığı bir aydır. Biz de Aksaray Belediyesi olarak hemşehrilerimizin yanında olmaya, sofralarımıza bereket katmaya devam ediyoruz. Şehrimizin her noktasında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşıyor, Ramazan’ın ruhunu hep birlikte yaşıyoruz. Belediyemizin tüm imkânlarını seferber ederek, bu mübarek ayda hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için çalışıyoruz” dedi.

Bu kapsamda Aksaray Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 84 köyde vatandaşlara günlük sıcak pide ulaştırıyor. Şehir genelinde belirlenen 12 bin ihtiyaç sahibi aileye temel gıda ürünlerinden oluşan yardım kolileri teslim edilirken, iftar çadırında her gün 3 bin kişiye sıcak yemek ikram ediliyor. Ayrıca, yaşlı, engelli ve yemek yapamayacak durumda olan 1500 kişiye iftar öncesinde sıcak yemek ve pide dağıtımı gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalar, özellikle yalnız yaşayan veya ekonomik durumu yetersiz olan vatandaşların Ramazan sofralarına katkı sunmayı hedefliyor.

Aksaray Belediyesi’nin Ramazan ayına özel olarak hayata geçirdiği sosyal destek projeleri, şehirde paylaşma ve dayanışma kültürünü güçlendirirken, ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürüyor. Hem kırsalda hem de şehir merkezinde sürdürülen bu yardımlarla, Ramazan’ın bereketi Aksaray’ın her köşesinde hissediliyor.

Ana Manşet Okullara 30 bin güvenlik görevlisi alınacak

Ana Manşet Burdur’un Antalya bağlantısı için önemli güzergah

Ana Manşet YKS tercihleri sona erdi: Gözler üniversite yerleştirme sonuçlarında

Ana Manşet AK Parti Burdur il gençlik kollarından Kur’an Kursu öğrencilerine serinleten sürpriz

Ana Manşet Fenerbahçe otobüsü saldırısında 11 yıl sonra yeni adım: 5 şüpheliye operasyon

Ana Manşet Sözleşmeli er ve uzman erbaş başvurularında süre uzatıldı

Ana Manşet Terörsüz Türkiye düzenlemesi Meclis’ten 467 oyla geçti

Ana Manşet Mustafa Özkan: “Milletimizle Çeyrek Asır, Türkiye Geleceğe Hazır”

Ana Manşet Bakan Kurum: Bir kez daha zoru başardık

Ana Manşet ”Mekke Anlaşması Genişliyor mu?”

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021