Aksaray Belediyesi İhtiyaç Sahiplerine Destek Veriyor

Ana Manşet - 04.03.2025 - 11:41

Aksaray Belediyesi, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve yardımlaşma ruhunu yaşatmak amacıyla bu yıl da geniş kapsamlı sosyal destek çalışmalarına devam ediyor. Belediye ekipleri, şehrin dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaşarak gıda yardımlarından sıcak yemek dağıtımına, iftar çadırından köylere pide ulaştırılmasına kadar birçok alanda hizmet veriyor. Ramazan’ın bereketini her haneye taşımayı amaçlayan bu çalışmalarla, özellikle dar gelirli aileler ve yemek yapamayacak durumda olan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılanıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ramazan ayının manevi atmosferini Aksaray’ın her köşesinde hissettirmek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Ramazan, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel şekilde yaşandığı bir aydır. Biz de Aksaray Belediyesi olarak hemşehrilerimizin yanında olmaya, sofralarımıza bereket katmaya devam ediyoruz. Şehrimizin her noktasında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşıyor, Ramazan’ın ruhunu hep birlikte yaşıyoruz. Belediyemizin tüm imkânlarını seferber ederek, bu mübarek ayda hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için çalışıyoruz” dedi.

Bu kapsamda Aksaray Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 84 köyde vatandaşlara günlük sıcak pide ulaştırıyor. Şehir genelinde belirlenen 12 bin ihtiyaç sahibi aileye temel gıda ürünlerinden oluşan yardım kolileri teslim edilirken, iftar çadırında her gün 3 bin kişiye sıcak yemek ikram ediliyor. Ayrıca, yaşlı, engelli ve yemek yapamayacak durumda olan 1500 kişiye iftar öncesinde sıcak yemek ve pide dağıtımı gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalar, özellikle yalnız yaşayan veya ekonomik durumu yetersiz olan vatandaşların Ramazan sofralarına katkı sunmayı hedefliyor.

Aksaray Belediyesi’nin Ramazan ayına özel olarak hayata geçirdiği sosyal destek projeleri, şehirde paylaşma ve dayanışma kültürünü güçlendirirken, ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürüyor. Hem kırsalda hem de şehir merkezinde sürdürülen bu yardımlarla, Ramazan’ın bereketi Aksaray’ın her köşesinde hissediliyor.

Ana Manşet Bilim Merkezi ile Üniversiteden “Siber Dayanışma” semineri

Ana Manşet Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, memleketi Amasya’da temaslarda bulundu

Ana Manşet Galatasaray ile Samsunspor ligde 65. kez karşılaşacak

Ana Manşet Hizmetin gücü filoya yansıyor

Ana Manşet Bakan Memişoğlu: Filomuza 856 yeni acil sağlık ambulansı katmış olacağız

Ana Manşet ABB’de memurlar için sds sözleşmesi yeniden imzalandı

Ana Manşet Bakan Bolat: 2030’da 500 milyar dolar ihracata ulaşmak elimizde

Ana Manşet Bakan Tunç’tan “Futbolda bahis” soruşturmasına ilişkin açıklama

Ana Manşet Türkiye’nin ilk yapay zekâ destekli gazetecilik eğitim platformu tanıtıldı

Ana Manşet Bodrum’da sağanak: Rögarlar taştı, caddeler göle döndü

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021