Aksaray Belediyesi, Gazileri, Şehit Aileleri ve Engellileri Çanakkale’ye Gönderdi

Aksaray Haberleri - 09.05.2015 - 14:44

Aksaray Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yılda “Aksaray Gazi ve Şehitlerini Anıyor” projesi kapsamında şehit yakınları, gaziler ve engellilerden oluşan 52 kişilik kafileyi Çanakkale’ye uğurladı.

Belediye önünde düzenlenen uğurlama törenine Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ, Ahmet Koçaş ile çok sayıda gazi, ailesi, şehit yakını ve engelli vatandaş katıldı. Uğurlama töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Çanakkale’yi anlamak için mutlaka yerinde görmek gerektiğini ifade ederek “ Çanakkale’yi görmek hakikaten önemli. Çanakkale Zaferi’nin yaşandığı yerleri hepimizin görmesi gerekiyor. Güle güle gidin güle güle gelin. İnşallah güzel anılarla dönersiniz. Geldiğiniz zamanda bize anlatırsınız” diyerek, geziye katılan herkese hayırlı yolculuklar diledi.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Dağ ise duygu yüklü konuşmasında şu görüşlere yer verdi “Burada şehit yakını, Kıbrıs Gazileri ve eşleri, Kore Gazileri, eşleri ve torunları, terör malulü gaziler ve engelli arkadaşlardan oluşan 52 kişilik grup ile Çanakkale’ye gidiyoruz.

Çanakkale’de geçit vermeyen askerlerimizin destanlaşan mücadelesini yakından göreceğiz. Bir gece orada kaldıktan sonra Edirne’ye geçeceğiz ve Edirne gezimizden sonra buradan tekrar memleketimize geri döneceğiz. Gezi programını düzenleyen başta genç ve dinamik Belediye başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgı beye, Aksaray valiliğine ve Alay Komutanlığına katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Geziye katılanlar arasında Çanakkale’ye ilk defa gideceklerini belirten bazı vatandaşlar, çok heyecanlı olduklarını ifade ederken, geziye büyük destek veren Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür ettiler.

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bağımlılıkla mücadelede beraber olmalıyız”

Aksaray Haberleri Osmaniye’de yolcu otobüsü tıra çarptı: 6 ölü, 11 yaralı

Aksaray Haberleri Esrarengiz kuyu…

Aksaray Haberleri Galatasaray, Samsunspor’u 3-2 mağlup ederek liderliğini sürdürdü

Aksaray Haberleri Asgari ücret maratonu cuma günü başlıyor

Aksaray Haberleri Ankara’da tefecilik operasyonu: 20 şüpheli tutuklandı

Aksaray Haberleri Dünya Kupası’ndaki rakiplerimiz belli oldu

Aksaray Haberleri Gürbulak Gümrük Kapısı’nda 1,1 milyar liralık uyuşturucu ele geçirildi

Aksaray Haberleri Hava sıcaklıkları düşüyor: Yağışlı hava etkisini artıracak

Aksaray Haberleri Ankara’nın En Prestijli Ödülü RİDEF’e!

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021