Aksaray Belediyesi Engelli Dostu Bir Belediyedir

Ana Manşet - 17.02.2025 - 19:31

Aksaray Belediyesi, engelli bireylerin sosyal yaşama katılımlarını artırmak ve istihdam fırsatlarını güçlendirmek amacıyla Engelli Koordinasyon Merkezi ve Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ücretsiz EKPSS kursları düzenledi. Kurslara katılan engelliler, kaliteli ve deneyimli eğitmenler eşliğinde aldıkları eğitimlerle EKPSS sınavında büyük başarı elde ederek atamaları gerçekleşti.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi’nin engelli dostu bir belediye olarak her engelli birey için farklı yaş ve engel gruplarına özel eğitimler düzenlediğini belirtti. Başkan Dinçer, her yıl düzenlenen EKPSS hazırlık kurslarına ilginin yoğun olduğunu ve bu yıl gerçekleşen atamalarda ilk etapta 5 engelli bireyin kamu kurumlarına atandığını belirtti.

Aksaray Belediyesine bağlı Engelli Koordinasyon Merkezi ve Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engellilerin eğitim ve sosyal gelişimlerini destekleyen çeşitli etkinlikler düzenlediğini ve özel çocukların becerilerini artırmaya yönelik çalışmalar yapıldığının altını çizen Belediye Başkanı Dinçer, “Engelli Koordinasyon Merkezi ve Engelsiz Yaşam Merkezi’nde görme, zihinsel ve bedensel engeli olan bireyler için sosyal yaşamlarına dair her türlü eğitim ve etkinlik düzenliyoruz. Bu anlamda Aksaray Belediyesi engelli dostu belediye olarak öne çıkıyor” dedi.

Engelli derneklerinin tek çatı altında topladıklarını belirten Başkan Dinçer, Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi’nin bu yönüyle Türkiye’de ilk olma özelliği taşıdığını ifade etti.

Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi ve Engelsiz Yaşam Merkezi’nde görme, zihinsel ve bedensel engel durumu kursiyerlere özel EKPSS kurs programlarının devam edeceğini işaret eden Başkan Dinçer; “Aksaray Belediyesi’nin engellilerimize sunduğu eğitim ve destekler artarak devam edecek” mesajı verdi

Ana Manşet Bayramda otobüs seferlerine ek imkan

Ana Manşet Yurt dışından getirilen elektronik cihazların bandrol ücretleri değişmedi

Ana Manşet İran’dan FIFA’ya güvenlik talebi: “Maçlar Meksika’da oynansın”

Ana Manşet AYBÜ Binicilik takımı sezona kupayla merhaba dedi

Ana Manşet Altında düşüş sonrası toparlanma: Gram yeniden yükselişte

Ana Manşet Doğu Anadolu’da kar etkisini sürdürüyor

Ana Manşet Kadıköy’de kritik randevu: Fenerbahçe – Gaziantep FK

Ana Manşet TBMM’ye 4 dokunulmazlık dosyası sevk edildi

Ana Manşet Bayramda Aksaray Sokaklarında Kimse Yalnız Kalmayacak: Belediyeden Önlem!

Ana Manşet Aksaray’da Sanayi Sicil Belgesi Uyarısı: “Cezalara Dikkat”

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021