Aksaray Belediyesi Büyükşehir Belediyesi Oluyor?

Aksaray Haberleri - 03.12.2016 - 11:18

Son olarak 13 il büyükşehir olmuş ve Türkiye’deki büyükşehirlerin sayısı 30’u bulmuştu. Şimdi 30 yeni büyükşehir daha geliyor. YENİ BÜYÜKŞEHİRLER GELİYOR Milletvekillerinin, büyükşehir kapsamında olmayan illerde hizmetlerin götürülmesinde sıkıntı yaşandığı, farklı imar kararları aldığını belirtmesi üzerine Erdoğan, “Bu sorunu biz de tespit ettik. Yeni bir düzenleme yapacağız. Büyükşehir olmak için aranan nüfus rakamı düşürülecek. Büyükşehir sayısı 50-60’ı bulabilir. Büyükşehir merkez belediyeler güçlendirilecek” dedi.

NÜFUS KRİTERİ 700 BİNE DÜŞMÜŞTÜ, 13 İL BÜYÜKŞEHİR OLMUŞTU Daha önce yapılan düzenlemeyle, büyükşehir olmak için gerekli nüfus 700 bine düşürülmüş Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van gibi 13 şehir büyükşehir olmuştu.

BÜYÜKŞEHİR NÜFUSU 300 BİNE ÇEKİLİYOR Şimdi ise büyükşehir olmak için gerekli nüfus kriteri 300 bine düşürülüyor. Uygulamanın yürürlüğe girmesiyle birlikte 28 il daha büyükşehir olacak ve Türkiye’nin büyükşehirlerinin toplamı 58’i bulacak.

KARS VE BOLU 300 BİN SINIRINDA Aşağıda, nüfusu 300 binin üzerinde olan 28 ilin listesi var. Uygulamaya geçildiği andan itibaren bu 28 il büyükşehir olacak. Listenin dışında kalan ancak 300 bin sınırında olan Kars ve Bolu’yu da sayarsak tam olarak 30 il büyükşehir olacak.

Aksaray Haberleri Osmaniye’de yolcu otobüsü tıra çarptı: 6 ölü, 11 yaralı

Aksaray Haberleri Esrarengiz kuyu…

Aksaray Haberleri Galatasaray, Samsunspor’u 3-2 mağlup ederek liderliğini sürdürdü

Aksaray Haberleri Asgari ücret maratonu cuma günü başlıyor

Aksaray Haberleri Ankara’da tefecilik operasyonu: 20 şüpheli tutuklandı

Aksaray Haberleri Dünya Kupası’ndaki rakiplerimiz belli oldu

Aksaray Haberleri Gürbulak Gümrük Kapısı’nda 1,1 milyar liralık uyuşturucu ele geçirildi

Aksaray Haberleri Hava sıcaklıkları düşüyor: Yağışlı hava etkisini artıracak

Aksaray Haberleri Ankara’nın En Prestijli Ödülü RİDEF’e!

Aksaray Haberleri TİMBİR’den RTÜK’e ziyaret; İnternet medyasında yeni dönem iş birlikleri görüşüldü

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021