Aksaray Belediyesi 8 Bin Kişiye Aşure Dağıttı

Aksaray Haberleri - 18.10.2016 - 14:33

Aksaray Belediyesi, Muharrem ayı münasebetiyle kent meydanında kurduğu platformda 8 Bin kişiye aşure dağıttı. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Muharrem ayının Müslümanlar için önemli bir ay olduğunu belirterek “Şimdi birlik ve beraberlik zamanıdır” dedi.

Aksaray Belediyesi kent meydanında kurduğu platformda halka aşure dağıttı. Aşure dağıtım töreninde vatandaşlarla sohbet eden Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Hicri yılın ilk ayı Muharrem’de birçok önemli hadiselerin yaşandığına dikkat çekti. Belediyenin kurduğu platformda kendi elleriyle halka aşure ikramında bulundu. Başkan Yazgı, Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu söyledi.

Aşure’nin birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan çok lezzetli bir tatlı çeşidi olduğunu dile getiren Başkan Yazgı, “Belediye olarak ilk aşuremizi meydanlarda dağıtmaya başladık. Önümüzdeki günlerde üniversitemiz olsun yurtlarımızda dağıtacağız. Amacımız birliğimizi bütünlüğümüzü ifade eden aşureyi, böyle önemli günlerde halkımızla beraber paylaşmak.

Ayrıca ülke olarak önemli zamanlardan geçiyoruz. Böyle zamanlarda en önemli şey, herkesin birlik bütünlük içinde olması. Aynı aşure gibiyiz aslında. İçimizde farklı malzemeler, farklı birliktelik var. Bu farklılıklar bir lezzet oluşturuyor. Bu birliktelik ülkemiz için çok önemli. Bu vesile ile herkesin Muharrem ayını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Aşure dağıtım törenine Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri de katılarak Başkan Yazgı ile birlikte halka ikram ettiler.

Aksaray Haberleri Kars’ın gururu Avrupa yolunda

Aksaray Haberleri “Karın Yıldızları Sarıkamış’ta” projesi kapsamında öğrencilere moral ziyareti

Aksaray Haberleri İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Tehdit ortamında müzakere mümkün değil

Aksaray Haberleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Başbakan Yardımcısı, Turizm, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Beypazarı’nda

Aksaray Haberleri AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, “Köklerden Geleceğe Kadın Çalıştayı”na katıldı

Aksaray Haberleri Bahis soruşturmasında 314 antrenöre men cezası

Aksaray Haberleri Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Yeni Atama

Aksaray Haberleri Kağızman’da üreticilere Bitki Koruma Eğitimi

Aksaray Haberleri Fenerbahçe’nin rakibi Nottingham Forest oldu

Aksaray Haberleri Fenerbahçe’nin rakibi belli oluyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021