Aksaray Barosu’ndan Nusaybin’deki Bayrak Saldırısına Sert Tepki

Ana Manşet - 20.01.2026 - 23:42

Aksaray Barosu, Nusaybin sınır hattında terör örgütü yanlısı unsurlar tarafından Türk Bayrağı’nın indirilmesine yönelik gerçekleştirilen eylemi sert bir dille kınadı. Baro Başkanı Av. Erçin Mevlüt Düzgün imzasıyla yapılan açıklamada, söz konusu saldırının yalnızca bir sembole değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğine, egemenliğine ve ortak geleceğine yönelik olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Türk Bayrağı’nın bu toprakların bin yıllık vatan oluşunun, uğruna can verilmiş şehadetlerin ve milletin onurunun simgesi olduğuna dikkat çekilerek, “Bayrağımıza uzanan her el, bu ülkenin birliğine ve bağımsızlığına uzanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Aksaray Barosu, bu tür provokatif ve hain girişimlerin milletin iradesini zayıflatamayacağı gibi devletin kararlılığını da sarsamayacağını belirtti. Terör ve terörün her türlü uzantısının, hangi yöntemle ortaya çıkarsa çıksın, hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde ancak kararlı ve tereddütsüz şekilde karşılık bulması gerektiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca yetkili kurum ve mercilere çağrıda bulunularak, Türk Bayrağı’na yönelik saldırının faillerinin tespit edilmesi, yargı önüne çıkarılması ve gerekli tüm hukuki işlemlerin gecikmeksizin yerine getirilmesi istendi. Devlet otoritesinin ve kamu düzeninin zedelenmesine izin verilmemesi gerektiği vurgulandı.

Aksaray Barosu, Cumhuriyetin temel değerlerinden, ülkenin bölünmez bütünlüğünden, şehitlerin emaneti olan vatandan ve onun en yüce sembolü Türk Bayrağı’ndan asla taviz verilmeyeceğini kamuoyuna duyurdu.

Açıklama, “Türk Bayrağı inmeyecek, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek payidar kalacaktır” ifadeleriyle sona erdi.

Ana Manşet TİMBİR Haliliye Temsilcisi Bekir Şeyhanlı yürüyüş sırasında yaralandı

Ana Manşet Türkiye’de otomobil tercihinde her 10 araçtan 6’sı SUV oldu

Ana Manşet Bilirkişilik başvuru süresi 16 Şubat’a uzatıldı

Ana Manşet Orman Kanunu filminin çekimleri sürüyor!

Ana Manşet Güvenli İnternet Hizmeti abone sayısı 55 milyonu geçti

Ana Manşet Futbolda liglerde hafta sonu maç takvimi belli oldu

Ana Manşet En düşük emekli maaşı 20 bin TL’ye yükseltildi: Gözler Resmi Gazete’de

Ana Manşet Reklam Kurulu’ndan aldatıcı tanıtımlara 242 milyon liralık ceza

Ana Manşet e-YDS 2026/1 yarın dört ilde yapılacak

Ana Manşet Galatasaray’ın yeni transferi Noa Lang İstanbul’a geldi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021