Akk Tarihi Kentler Etkileşim Çalışma Grubu Masasından ABB’ye İpek Yolu için ortak adım önerisi

Yerel Haberler - 13.11.2025 - 10:00

ANKARA – BHA

Toplantıya, ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü ve Tarihi Kentler Birliği Danışmanı Bekir Ödemiş, TMMOB İçmimarlar Odası Genel Başkanı ve AKK YK üyesi Emrah Kaymak, AKK Genel Koordinatörü Ömer Şan, AKK İcra ve YK üyesi Murat Akyüz ile çalışma grubunun YK üyeleri katıldı.

Toplantı gündeminde geçmişin rotası: İpek Yolu

Toplantıda, çalışma grubunun yürütmüş olduğu “Batı İpek Yolu” projesiyle ilgili istişarelerde bulunulurken; grup üyeleri, “Batı İpek Yolu” projesinin ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın öncülüğünde hayata geçirilen “İpek Yolu Kültür Rotası” projesi ile ortak yürütülmesi ve uygulanması konusunda öneride bulundu.

Toplantıda ayrıca, Ankara’nın önemli tarihi alanlarından Yahudi Mahallesi ve çevresine 23 Kasım 2025 tarihinde mimar Faruk Soydemir rehberliğinde bir gezi düzenlenmesi kararlaştırıldı ve önümüzdeki aylarda gerçekleştirilmesi planlanan söyleşi ile çalıştay programlarının içerikleri de belirlendi.

Son olarak toplantı, Ankara’nın tarihi dokusunun korunması ve kültürel mirasının tanıtılmasına yönelik ortak hedeflerin vurgulanmasıyla tamamlandı.

Yerel Haberler Bahis soruşturmasında yeni operasyon: Çok sayıda gözaltı

Yerel Haberler Roketsan’dan milli füzelere yoğun mesai

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Telekom’a erişilebilirlik ödülü

Yerel Haberler Vergi düzenlemelerini içeren teklif TBMM’de kabul edildi

Yerel Haberler 33 ilde DEAŞ operasyonu: 233 şüpheli yakalandı

Yerel Haberler 5 ilde “sahte banka reklamı” operasyonu: 18 gözaltı

Yerel Haberler Aksaray OSB Heyetinden Niğde ve Bor OSB’lere Ziyaret

Yerel Haberler Saatçioğlu: “AB–Orta Asya Stratejik Ortaklığı Türkiye için Yeni Fırsat Kapıları Açıyor”

Yerel Haberler Hatay’ın kültürel mirası deprem sonrası dijital arşive aktarıldı

Yerel Haberler Ankara, İlk ve En Büyük Kış Festivali’ne geri sayım başladı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021