Akıllı Bisikletlerin Kullanıcı Sayısı Artıyor

Ana Manşet - 31.08.2023 - 20:53

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi tarafından sağlıklı ve çevreci bir ulaşım imkânı sunan akıllı bisiklet uygulamasını bugüne kadar 71 binin üzerinde kullanıcının, kiralama usulü ile hizmet aldığını açıkladı.

Aksaray Belediyesinin kent genelinde alternatif ulaşım olarak hizmet veren teknolojik veri tabanına sahip Akıllı Bisiklet Uygulama Projesi (AKBİS), her geçen yıl daha fazla ilgi görüyor.

Aksaray Belediyesi tarafından şehrin 11 farklı noktasına kurulan istasyonda bulunan 120 bisiklet, kullanıcısına sağlıklı, güvenli ve ekonomik ulaşım imkânı sağlıyor. Akıllı telefon uygulaması ile kiralanabilen bisikletler, kullanım sonrasında aynı yada farklı istasyonlardaki boş peronlara teslim edilebiliyor.

Bisikletin eğlence ve spor amaçlı kullanılmasının yanı sıra bir ulaşım aracı olarak da kullanılmasını teşvik eden AKBİS sitemine kayıtlı üye sayısı ağustos ayı verilerine göre 18 bin’e ulaştı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Aksaray’a kazandırdığı çevreci ve doğa dostu projelerinden olan AKBİS, alternatif ulaşım kaynakları arasında en çok tercih edilen yöntem.

Akıllı bisiklet uygulamasıyla şehir genelinde bisiklet kullanımını teşvik etmek istediklerini söyleyen Belediye Başkanı Dinçer, “Şehrimizde sağlıklı yaşamı desteleyen çevreci bir proje olan AKBİS ile kayıtlı kullanıcılarımızın sayısı her geçen gün artarak devam ediyor. Aynı zamanda uygulamamızın kullanım oranı giderek yaygınlaşıyor.

Bisiklet; hem ulaşım hem spor hem de keyifli bir zaman geçirme aracı. Aynı zamanda sağlığı destekleyen ekonomik bir ulaşım aracı. AKBİS uygulamamızın faydası tabi ki bununla sınırlı değil. Hem çevreci ve doğa dostu olan bisiklet kullanımı ile egzoz gazının neden olduğu karbon monoksit salınımını en aza indirmeyi hedefliyoruz. Geleceğe temiz bir çevre bırakmak istiyoruz” dedi.

Ana Manşet Bayramda otobüs seferlerine ek imkan

Ana Manşet Gürlek’ten Özel’e hukuki hamle: “Delilsiz iddialar algı operasyonu”

Ana Manşet Hatay’da emniyet güçleri tarafından iki hükümlü yakalandı

Ana Manşet Yurt dışından getirilen elektronik cihazların bandrol ücretleri değişmedi

Ana Manşet İran’dan FIFA’ya güvenlik talebi: “Maçlar Meksika’da oynansın”

Ana Manşet Yayla ortaokulu inşaatı yüzde 50 seviyesine ulaştı

Ana Manşet Başkan Üstün ve Kaymakam Eroğlu Hatay’da incelemelerde bulundu

Ana Manşet AYBÜ Binicilik takımı sezona kupayla merhaba dedi

Ana Manşet Sosyal medya fenomeni Testo Taylan hakkında soruşturma

Ana Manşet Vali Ziya Polat Şehit Ailesine İftarda misafir oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021