Ahıska Türklerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür mektubu

Yerel Haberler - 16.08.2025 - 12:10

ANKARA-BHA

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben bir teşekkür mektubu yayımladı. Mektupta, Erdoğan’ın Ahıska Türklerine yönelik vizyoner yaklaşımı, liderliği ve desteği vurgulanarak, yapılan çalışmalar için şükran sunuldu.

Ahıskalı Türklerin tarih boyunca sürgünler ve zorluklarla karşılaştığını belirten Kassanov, “Türkiye Cumhuriyeti’nin engin şefkati ve zatiâlinizin liderliğinde gösterdiği himaye sayesinde bugün yeniden umutla yarınlara bakabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gürcistan Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede Ahıska Türklerinin vatana dönüş talebini gündeme getirmesinin gurur verici olduğu belirtilen mesajda şu değerlendirmeye yer verildi:

“Bu kararlı ve samimi duruşunuz, sürgünün üzerinden geçen 80 yılın ardından yüreğimizde taşıdığımız dönüş arzusunu yeniden alevlendirmiştir.”

Kassanov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hitabında şu ifadeleri kullandı:

“Zatiâlinizin yüksek feraseti, vizyoner liderliği ve uluslararası platformlardaki cesur tutumu yalnızca Ahıskalı Türkleri değil; gönül coğrafyamızdaki tüm Türk ve akraba topluluklarını onurlandırmaktadır. Siz sadece bir lider değil; bizler için umut, sığınak ve yol göstericisiniz.”

“Kendimizi yalnız hissetmiyoruz”

Teşekkür mektubunda ayrıca şu mesajlara yer verildi:

“Devletimizin şefkatli eli ve milletimizin yüce gönlü sayesinde biz Ahıskalı Türkler kendimizi yalnız değil, bu büyük milletin ayrılmaz bir parçası olarak hissediyoruz. Bizlere verdiğiniz destek tarihimizde daima minnetle anılacaktır.”

DATÜB olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sağlık, muvaffakiyet ve hizmetlerinde devamlılık temennisinde bulunan Kassanov, teşekkür mesajını “Ahıskalı Türkler olarak dualarımız ve desteğimiz her daim yanınızdadır” sözleriyle tamamladı.

Yerel Haberler Isparta’da “yaşayan miras şöleni”ne yoğun ilgi

Yerel Haberler Her Yaşta Sanat Çalıştayı’na büyük ilgi

Yerel Haberler İstihdamda hedef nitelikli iş gücü

Yerel Haberler Altın fiyatlarında güncel durum

Yerel Haberler A Milli Takım, Dünya Kupası bileti için final maçına çıkacak

Yerel Haberler Bakan Gürlek: Hafızlık eğitimi tamamlayan 25 kişiye icazet belgesi verildi

Yerel Haberler Aksaray’da mart ayı denetimlerinde yüzlerce işletme kontrol edildi

Yerel Haberler Aksaray Belediyesi’nden Biyolojik Mücadeleyle Haşerelere Erken Müdahale

Yerel Haberler Küresel gerilim altını hareketlendirdi

Yerel Haberler 5 yerleşim yeri için sandık kurulacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021