Ahıska Türklerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür mektubu

Yerel Haberler - 16.08.2025 - 12:10

ANKARA-BHA

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben bir teşekkür mektubu yayımladı. Mektupta, Erdoğan’ın Ahıska Türklerine yönelik vizyoner yaklaşımı, liderliği ve desteği vurgulanarak, yapılan çalışmalar için şükran sunuldu.

Ahıskalı Türklerin tarih boyunca sürgünler ve zorluklarla karşılaştığını belirten Kassanov, “Türkiye Cumhuriyeti’nin engin şefkati ve zatiâlinizin liderliğinde gösterdiği himaye sayesinde bugün yeniden umutla yarınlara bakabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gürcistan Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede Ahıska Türklerinin vatana dönüş talebini gündeme getirmesinin gurur verici olduğu belirtilen mesajda şu değerlendirmeye yer verildi:

“Bu kararlı ve samimi duruşunuz, sürgünün üzerinden geçen 80 yılın ardından yüreğimizde taşıdığımız dönüş arzusunu yeniden alevlendirmiştir.”

Kassanov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hitabında şu ifadeleri kullandı:

“Zatiâlinizin yüksek feraseti, vizyoner liderliği ve uluslararası platformlardaki cesur tutumu yalnızca Ahıskalı Türkleri değil; gönül coğrafyamızdaki tüm Türk ve akraba topluluklarını onurlandırmaktadır. Siz sadece bir lider değil; bizler için umut, sığınak ve yol göstericisiniz.”

“Kendimizi yalnız hissetmiyoruz”

Teşekkür mektubunda ayrıca şu mesajlara yer verildi:

“Devletimizin şefkatli eli ve milletimizin yüce gönlü sayesinde biz Ahıskalı Türkler kendimizi yalnız değil, bu büyük milletin ayrılmaz bir parçası olarak hissediyoruz. Bizlere verdiğiniz destek tarihimizde daima minnetle anılacaktır.”

DATÜB olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sağlık, muvaffakiyet ve hizmetlerinde devamlılık temennisinde bulunan Kassanov, teşekkür mesajını “Ahıskalı Türkler olarak dualarımız ve desteğimiz her daim yanınızdadır” sözleriyle tamamladı.

Yerel Haberler 5 yerleşim yeri için sandık kurulacak

Yerel Haberler Akçadağ’a Yeni Tarım ve Orman Müdürlüğü binası geliyor

Yerel Haberler Tahkim Kurulu’ndan cezalara onay: Galatasaray’a 1,4 milyon lira

Yerel Haberler Bursa’da bir evden 4 kamyon dolusu çöp çıkarıldı

Yerel Haberler İnönü Üniversitesi’nden Malatya Teknokent’e yeni hizmet binası

Yerel Haberler AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman’dan ArtAnkara 12. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarını ziyaret etti

Yerel Haberler Kalp sorunu yaşayan Kandın Hava ambulansı ile Ankara’ya gönderildi

Yerel Haberler Malatyalı esnaf Önder Karcı araç bakımında kritik noktaları açıkladı

Yerel Haberler Hafta sonu planı yapacaklar dikkat: Türkiye genelinde yağış etkili olacak

Yerel Haberler Adıyaman’da 8 yaşındaki kayıp çocuk ölü bulundu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021