Aksaray Haberleri - 27.01.2020 - 16:27
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi süreci devam ediyor. Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) 2020 bütçe yılı içerisinde, Hayvan Hastanesi projesini, Güdümlü Proje Desteği (GPD) kapsamına aldı.
Konuya ilişkin GPD başlangıç toplantısı ASÜ Veteriner Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Dekan Prof. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz, güdümlü proje desteklerinin kalkınma açısından en önemli araçlardan birisi olduğunu belirtti. Amacın, bölgesel ve ulusal boyutta etki yaratacak projelerin gerçekleşmesini sağlamak olduğuna dikkat çeken Darılmaz, güdümlü projenin, 2018 Fizibilite Desteği kapsamında, AHİKA tarafından desteklenen ve tamamlanan “Aksaray Üniversitesi Hayvan Hastanesi Yatırım Fizibilitesi” ile gündeme geldiğini vurguladı. “Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Güdümlü Projesi”nin, bölgenin gelişmesine yönelik olarak önemli bir adım olduğunu belirten Darılmaz, AHİKA Yönetim Kurulu başta olmak üzere, katkıları için ilgili paydaşlara teşekkür etti. AHİKA Genel Sekreteri Bekir Varol da, düzenlenen toplantıda GPD’nin amaçları ve koşulları hakkında bilgilendirmeler yaptı. GPD ile bölgesel gelişmenin hızlandırılması, rekabet edebilirliğin güçlendirilmesi ve iş ortamının iyileştirilmesi hedefleniyor. Toplantıda, projenin yenilikçi öğelere sahip olması gerektiği, güdümlü projelere yüzde 75 oranında destek sağlanabileceği de bildirildi.
Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcıları ve AHİKA personelinin katılım sağladığı toplantıda, projede yer alacak ortak ve iştirakçilerin belirlenerek, Şubat ayı içerisinde “Mutabakat Toplantısı” yapılması kararlaştırıldı.
Aksaray Haberleri Serkan Başsoy gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı
Aksaray Haberleri AJet dış hatlarda büyüyor: 3 yeni hat açılıyor
Aksaray Haberleri Kdz. Ereğli ‘de plajlar bölgesi kaçak yapı ve işgallerden temizlendi
Aksaray Haberleri Beşiktaş’ın yeni orta sahası İstanbul yolunda
Aksaray Haberleri Aksaray’a hızlı tren müjdesi! Dört kente birden bağlanacak
Aksaray Haberleri AFCON finaline ağır ceza! Senegal ve Fas’a yaptırım
Aksaray Haberleri Yılmaz: Dezenflasyon süreciyle birlikte istihdam piyasasında olumlu tablo devam ediyor
Aksaray Haberleri Aksaray’ın Kaderini Değiştirecek Hızlı Tren Yatırımı Hayata Geçiyor
Aksaray Haberleri 28 Ocak Veri Koruma Günü’nde Kamuda Yapay Zekâ ele alındı
Aksaray Haberleri Duran: Bağımlılıkla mücadele devletin vazgeçilmez güvenlik alanıdır
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021