Ağustosta LPG ithalatı yüzde 23 azaldı

Yerel Haberler - 28.10.2025 - 8:49

ANKARA-BHA

Rapora göre, rafinerici ve dağıtıcı lisansına sahip firmaların en fazla LPG ithal ettiği ülkeler sırasıyla Cezayir, Rusya, ABD, Kazakistan, Beyaz Rusya ve Gürcistan oldu. Aynı dönemde LPG ihracatı ise yüzde 19,27 düşerek 37 bin 101 ton olarak kaydedildi. İhracat, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri, İsviçre, Bulgaristan, Romanya, İngiltere, Lübnan ve Türkiye Serbest Bölgesi’ne yapıldı.

LPG üretimi ağustosta bir önceki yıla göre yüzde 5,14 artarak 87 bin 121 ton seviyesine yükseldi. Dağıtıcı lisansına sahip firmalar tarafından yapılan toplam LPG satışı ise 367 bin 479 ton olarak hesaplandı.

Satışlarda oto gaz yüzde 84,16 pazar payıyla ilk sırada yer alırken, tüplü LPG yüzde 13,45, dökme LPG ise yüzde 2,39 oranında satış gerçekleştirdi.

Yerel Haberler Bursa’da barajlar yeniden doldu

Yerel Haberler Gram altın güne gerileyerek başladı

Yerel Haberler NATO Irak misyonu sonlandı: Türk askeri yurda döndü

Yerel Haberler Öğrencileri taşıyan minibüs devrildi: 8 yaralı

Yerel Haberler YKS’ye 2,4 milyon başvuru: En yaşlı aday 87 yaşında

Yerel Haberler X’te erişim sorunu: Kullanıcılar platforma giremedi

Yerel Haberler RATEM Başkanı Vedat Gündoğan’dan Türk İnternet Medya Birliği’ne ziyaret

Yerel Haberler Liverpool resmen açıkladı: Salah devri sona eriyor

Yerel Haberler Isparta Şehidini uğurladı: Binbaşı Sinan Taştekin son yolculuğuna uğurlandı

Yerel Haberler Polisin dur ihtarına uymadı cezayı yedi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021