Ağustos enflasyonu yüzde 31,51 oldu

Yerel Haberler - 03.09.2026 - 7:06

ANKARA – BHA

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. Buna göre TÜFE, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 1,84 artarken, yıllık enflasyon yüzde 31,51 olarak gerçekleşti.

Ağustos verisiyle birlikte yıllık tüketici enflasyonunda düşüş devam etti. Temmuz ayında yüzde 31,75 olan yıllık TÜFE, ağustosta yüzde 31,51’e geriledi. Böylece yıllık enflasyonda 0,24 puanlık düşüş kaydedildi.

Aylık enflasyon yüzde 1,84

TÜFE’de ağustos ayında aylık bazda yüzde 1,84 artış gerçekleşti. Böylece tüketici fiyatlarında aylık yükseliş devam ederken, yıllık enflasyon baz etkisinin de katkısıyla geriledi.

Bir önceki ay olan temmuzda TÜFE aylık yüzde 1,78 artmış, yıllık enflasyon ise yüzde 31,75 seviyesinde gerçekleşmişti. Ağustosta aylık fiyat artışı temmuza göre 0,06 puan yükseldi.

Yıllık enflasyon yüzde 31,51’e geriledi

TÜİK’in açıkladığı yeni verilerde yıllık TÜFE yüzde 31,51 olarak kaydedildi.

Temmuz ayında yıllık enflasyon yüzde 31,75 düzeyindeydi. Ağustos verisiyle yıllık enflasyonda sınırlı da olsa gerileme görüldü.

Ekonomistlerin ağustos ayı öncesindeki beklenti anketlerinde aylık enflasyon için ortalama beklenti yüzde 1,86 seviyesindeydi. Yıllık enflasyonun ise yüzde 31,52’ye gerilemesi bekleniyordu. Açıklanan yüzde 1,84’lük aylık artış ve yüzde 31,51’lik yıllık oran, söz konusu beklentilerin hemen altında gerçekleşti.

Temmuzda oranlar nasıldı?

TÜİK’in temmuz verilerine göre TÜFE aylık yüzde 1,78 artmış, yıllık bazda ise yüzde 31,75 olmuştu.

Ağustos ayında aylık enflasyon yüzde 1,84’e yükselirken, yıllık enflasyon yüzde 31,51’e geriledi.

Böylece aylık fiyat artışında temmuza kıyasla sınırlı bir yükseliş yaşanırken, yıllık enflasyonda düşüş kaydedildi.

Yıllık enflasyondaki seyir izleniyor

Ağustos enflasyon verisi, Türkiye ekonomisinde fiyat artışlarının seyrinin takip edilmesi açısından önem taşıyor. Yıllık TÜFE’nin yüzde 31,51’e gerilemesine karşın aylık fiyat artışının yüzde 1,84 seviyesinde gerçekleşmesi, enflasyon görünümünün önümüzdeki dönemde de yakından izleneceğine işaret ediyor.

TÜİK’in açıkladığı ağustos verileri, yılın geri kalan döneminde enflasyonun seyrine ilişkin değerlendirmelerde de temel göstergelerden biri olacak.

Yerel Haberler UEFA Uluslar Ligi’nde yeni sezon heyecanı başlıyor

Yerel Haberler Erzincan’da 14 yaşındaki Haktan Şahin’in ölümüyle ilgili aile adalet istiyor

Yerel Haberler Adalar’da başkan vekilliği seçimini AK Parti adayı kazandı

Yerel Haberler Keçiören Belediyesi’nden iklim ve enerji alanında önemli adım

Yerel Haberler KEÇMEK’te yeni dönem kayıtları başladı

Yerel Haberler Bandırmaspor’un 25 yaşındaki futbolcusu Tolga Kalender hayatını kaybetti

Yerel Haberler Seyahatsever Projesi 4 yılda 628 bin gence ücretsiz konaklama imkanı sundu

Yerel Haberler ABB’den yeni gezi rotası: İlçe gezilerine tarihi İpek Yolu rotası dâhil oldu

Yerel Haberler Turgutlu’daki saldırıda yaralanan 6 öğrenci bugün taburcu edilecek

Yerel Haberler Ziraat Türkiye Kupası’nda 2. eleme turu programı belli oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021