Yerel Haberler - 03.11.2026 - 12:18
Servet ARSLAN – BHA
Ağrı’da çocuk haklarının korunması, afet süreçlerinde çocuklara yönelik farkındalığın artırılması ve çocukların sosyal gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla hazırlanan projelerin hayata geçirilmesine yönelik protokoller imzalandı.
Ağrı Valisi Dr. Önder BOZKURT başkanlığında, İçişleri Bakanlığı Bütçesinden Derneklere Yardım Yapılması Hakkında Yönerge kapsamında projeleri kabul edilen derneklerle protokol imza töreni gerçekleştirildi.
Bu kapsamda, Ulusal Çocuk Hakları Derneği Başkanlığı tarafından yürütülecek “Afet Odağında Çocuk Haklarının Güçlendirilmesi” Projesi ile Ağrı Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülecek “Spora Sürüklenen Çocuklar” Projesi için protokoller imza altına alındı.
Söz konusu projelerle çocuk hakları konusunda toplumsal farkındalığın artırılması, afet ve acil durum süreçlerinde çocukların haklarının korunmasına yönelik bilinç oluşturulması, ayrıca çocukların sportif faaliyetlere yönlendirilerek sosyal, fiziksel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.
Vali Dr. Önder Bozkurt, projelerin hazırlanması ve hayata geçirilmesinde emeği bulunan dernek başkanlarına teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. Çocukların haklarının korunması, fırsat eşitliğinin desteklenmesi ve sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırılmasına yönelik bu tür projelerin önemine dikkat çekti.
Vali Bozkurt, çocukların haklarının korunması, toplumsal hayata aktif katılımlarının desteklenmesi ve çok yönlü gelişimlerine katkı sunulması açısından projelerin önem taşıdığını belirterek, projelerin hayata geçirilmesinde emeği bulunan dernek başkanlarına teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi. Projelerin, çocukların bilinçli, sağlıklı ve özgüvenli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlaması temennisinde bulundu.
Yerel Haberler Yenişehir’in kahramanı Müstecip Onbaşı 111. yılında anıldı
Yerel Haberler Pakistan İş Dünyası Heyeti Bursa TSO’da
Yerel Haberler Kırıkkale’de Şehit İbrahim Ülger Parkı yenileniyor
Yerel Haberler Ankara’da hasta ve yaşlı bakım eğitimi başladı
Yerel Haberler Ordu’da yılda 3,5 milyon ücretsiz yolculuk yapılıyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021