Adalet Ormanı Fidan Dikim Töreni Düzenlendi

Aksaray Haberleri - 22.03.2019 - 9:53

Konya Orman Bölge Müdürlüğü ve Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalana Adalet Ormanı tesis edilmesine ilişkin protokol gereğince Esentepe mevkiinde fidan dikim töreni yapıldı.

Törene Valimiz Ali Mantı, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, İdare Mahkemesi Başkanı Şenol Karadeniz, Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları, Adliye Çalışanları ile kamu kurum müdürleri katıldı.

Aksaray Valimiz Ali Mantı törende yaptığı konuşmasında; Ağaçlandırma çalışmalarının önemine dikkat çekerek Aksaray da Ağaçlandırma çalışmalarına katılan herkese etkinliği düzenleyen Cumhuriyet Başsavcılığı ve Orman İşletme Müdürlüğüne teşekkür etti. Vali Ali Mantı konuşmasında “İnanç ecdat olarak yeşilliğe önem veren bir milletin evlatlarıyız. Peygamberimiz kıyamet günün kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz buyuruyor. Dikilen fidanların orman olarak bizlere ve bizden sonraki nesillere büyük hizmetler verecek. Adalet Bakanlığımıza Orman İşletme Müdürlüğüne emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ise konuşmasında; Adalet Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığının birlikte gerçekleştirdiği bu çalışma için teşekkür ederek, son zamanlarda yurt genelinde düzenlenen pek çok etkinlikte fidan dikimi yapıldığını, Aksaray ilinin ülkemizin en az yağış alan bölgesinde olması sebebiyle orman varlığının az olduğunu, Aksaray ilinde bu tip etkinliklerin daha da çoğalması gerektiğini ve dikilen fidanların bakımının da mutlaka yapılması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever de konuşmasında ‘Adalet Ormanı’ fidan dikim etkinliğinin Denetimli Serbestlik kapsamında kamu hizmeti cezasını ifa eden 40 hükümlü ile birlikte günde 1200 fidan dikileceğini söyledi.

Cansever ilkbahar döneminde 15 bin sonbahar döneminde 20 bin fidanı toprakla buluşturma hedeflerinin olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından hazırlanan fidanların dikimi gerçekleştirildi.

Aksaray Haberleri Aksaray’da TOKİ Kurası Çekildi: 2 Bin 353 Aile Ev Hayaline Kavuştu

Aksaray Haberleri Kars’ta 2 gündür kayıp olan genç asansör boşluğunda ölü bulundu

Aksaray Haberleri Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde rakibi Juventus oldu

Aksaray Haberleri ÖSYM’nin elektronik İngilizce sınavı yarın

Aksaray Haberleri Yasa dışı bahis soruşturmasında Şahin’in tüm mal varlıklarına tedbir konuldu

Aksaray Haberleri Rusya: Küresel ekonomide eski küreselleşme dönemi kapandı

Aksaray Haberleri Galatasaray’ın rakibi kura çekimiyle belli oluyor

Aksaray Haberleri Savunma sanayii ihracatı 10 milyar doları aştı

Aksaray Haberleri Kristjan Asllani Beşiktaş için İstanbul’da

Aksaray Haberleri 379 FETÖ bağlantılı hesaba erişim engeli

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021