Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Rojin Kabaiş’in ailesiyle görüştü

Yerel Haberler - 14.01.2026 - 6:50

ANKARA – BHA

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş, ağabeyi ve amcasıyla Adalet Bakanlığı’nda görüştüklerini belirtti. Görüşmede, yürütülen soruşturmanın tüm aşamalarına ilişkin aileye kapsamlı bilgi verildiğini aktaran Tunç, soruşturmanın ilk günden bu yana titizlikle ve çok yönlü şekilde sürdürüldüğünü vurguladı.

Tunç paylaşımında, uzmanlık gerektiren tüm incelemelerin gecikmeksizin yapıldığını, ilgili kurumlarla koordinasyon içinde sürecin hassasiyetle yürütüldüğünü ifade ederek, acılı ailenin her zaman yanında olacaklarını söyledi.

“Dayanacak gücümüz kalmadı”

Görüşme sonrası basın açıklaması yapan baba Nizamettin Kabaiş, Ankara’ya dördüncü kez geldiklerini belirterek, “Dayanacak gücümüz kalmadı. Kızımıza ne oldu, bunu öğrenmek istiyoruz. Son çare olarak Ankara’ya geldik. Bakanlıkla yaptığımız görüşme olumlu geçti. İnşallah en kısa sürede her şey aydınlanacak” dedi.

Kızının iki ayrı DNA bulgusunun olduğunu dile getiren Kabaiş, olayın bir saldırı sonucu gerçekleştiğini düşündüklerini ifade ederek, devlet yetkililerinden sürecin aydınlatılmasını istedi.

“Taleplerimizi ilettik”

Ailenin avukatı ve Diyarbakır Barosu üyesi İrem İlhan ise Bakan Tunç ile yapılan görüşmenin verimli geçtiğini söyledi. Dosyanın mevcut durumu ve bundan sonraki süreçte yapılabileceklerin ele alındığını belirten İlhan, DNA bulgularının bulunduğu bölgeler dikkate alınarak soruşturmanın genişletilmesi, dosyanın cinsel saldırı kapsamında değerlendirilmesi ve Adli Tıp Kurumu raporlarının daha kapsamlı hazırlanması yönündeki taleplerini ilettiklerini aktardı.

İlhan, Bakanlığın bu taleplere olumlu yaklaştığını ve dosyanın yakından takip edileceğinin kendilerine bizzat iletildiğini söyledi. Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

Telefon incelemesi sürüyor

Telefon incelemesine ilişkin henüz yeni bir gelişme olmadığını belirten İlhan, cihazın 17 Aralık’ta inceleme için gönderildiğini ve sürecin devam ettiğini ifade etti. Şu an için herhangi bir tutukluluk ya da yargılama sürecinin bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Yerel Haberler Trump’tan İran’a sert uyarı: “Sonuç çok iyi olacak”

Yerel Haberler Bir bağış, dört hayata umut oldu

Yerel Haberler Ara tatil sona eriyor: Milyonlarca öğrenci yarın ders başında

Yerel Haberler Süleyman Soylu: “300-400 bin şehit veririz, İsrail diye bir memleket kalmaz”

Yerel Haberler Erdoğan’dan Katar’daki şehitler için taziye mesajı

Yerel Haberler Trump: 48 saat içinde Hürmüz açılmazsa vururuz

Yerel Haberler EMŞAV’dan Doğu Anadolu’da Kurumsallaşma Hamlesi

Yerel Haberler Kars’ta göçmen kaçakçılığı operasyonu

Yerel Haberler Kars Murat Çobanoğlu Yurdu’nda “Bağımlılıkla Mücadele” Konferansı Düzenlendi

Yerel Haberler Meteorolojiden uyar: Sağanak ve kar etkili olacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021