AB’den Trump’a yanıt: Böyle bir ziyaret planı yok

Yerel Haberler - 09.09.2025 - 13:08

ANKARA – BHA

Trump, pazar günü yaptığı açıklamada, Avrupalı bazı liderlerin Rusya-Ukrayna Savaşı’nı görüşmek üzere pazartesi veya salı günü Washington’u ziyaret edeceğini söylemişti. Ancak Gill, söz konusu iddialara ilişkin yaptığı değerlendirmede, “AB’ye üye devletler adına konuşamam ancak bildiğim kadarıyla Washington’da (AB’nin Yaptırımlar Özel Temsilcisi David O’Sullivan dışında) başka bir lider bulunmuyor ve böyle bir ziyaret planlanmıyor” dedi.

Gill, Ukrayna’daki savaş nedeniyle Rusya’ya uygulanacak yaptırımlar konusunda AB ile ABD arasındaki iş birliğinin devam ettiğini belirtti. AB’nin Yaptırımlar Özel Temsilcisi O’Sullivan’ın, bir grup uzmanla birlikte Washington’da olduğunu aktaran Gill, “Orada ABD’li mevkidaşlarıyla yaptırımları görüşecekler. Ayrıca Komisyon, yeni yaptırım paketlerinin hazırlanması sürecinde üye devletlerle de temas halinde” diye konuştu.

AB Sözcüsü, ayrıca AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in ABD Başkan Yardımcısı James David Vance ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini aktardı. Görüşmenin ana gündeminin Ukrayna ve AB-ABD arasındaki iş birliği olduğunu belirten Gill, “Ukrayna’ya yönelik adımlarımızda kritik bir dönemde olduğumuzun farkındayız. Bir sonraki yaptırım paketini hazırlıyoruz ve görüşmenin odağı da bu oldu” ifadelerini kullandı.

Yerel Haberler Kalp sorunu yaşayan Kandın Hava ambulansı ile Ankara’ya gönderildi

Yerel Haberler Hafta sonu planı yapacaklar dikkat: Türkiye genelinde yağış etkili olacak

Yerel Haberler Adıyaman’da 8 yaşındaki kayıp çocuk ölü bulundu

Yerel Haberler Gıda etiketlerinde yeni düzenleme: “Krema” yerine “kremsos” dönemi

Yerel Haberler ASÜ mezunu milli güreşçi Rıza Kayaalp öğrencilerle buluştu

Yerel Haberler Antalya’ya değer katan isimler aynı gecede buluştu

Yerel Haberler Myanmar’da akaryakıt krizi derinleşiyor: Fiyatlar zirvede

Yerel Haberler Adalet Bakanı Gürlek Düzce’de ziyarette bulundu

Yerel Haberler Türkiye çevrim içi sürede dünya ortalamasını geride bıraktı

Yerel Haberler 1,2 milyarlık bahis vurgunu: 13 ilde eş zamanlı operasyon

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021