AB’den Rusya mesajı: Ukrayna barışı için Putin’le temas kaçınılmaz

Yerel Haberler - 12.01.2026 - 13:38

ANKARA – BHA

Brüksel’de düzenlenen günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pinho, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin Moskova ile diyalog kurulması yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Pinho, Ukrayna’da barışın tek bir kişiye bağlı olduğunu belirterek, bunun da Rusya Devlet Başkanı Putin olduğunu söyledi. Bu çerçevede, “Bir noktada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmeler yürütmek zorunda kalacağız.” ifadesini kullandı.

Barış müzakereleri kapsamında yoğun diplomatik çabaların sürdüğüne dikkati çeken Pinho, Putin’in şu aşamada bu girişimlerle angaje olmadığını dile getirdi. Pinho, “Şu anda bu noktada değiliz ancak bir noktada Ukrayna’da barışa yol açacak görüşmelerin gerçekleşmesini umuyoruz.” dedi.

AB Komisyonu Başsözcüsü, söz konusu temasların ne zaman başlayabileceğine ilişkin ise herhangi bir değerlendirme yapamayacağını sözlerine ekledi.

Yerel Haberler Kars’ta hayvancılığa güç katacak proje

Yerel Haberler MTÜ Tıp Fakültesi ilk mezunlarını verdi

Yerel Haberler Meteoroloji’den Güneydoğu Anadolu için toz taşınımı uyarısı

Yerel Haberler 18 milyon öğrenci için yaz tatili başlıyor: Karneler 26 Haziran’da dağıtılacak

Yerel Haberler Kaymakam Demirtaş’tan demiryolu şantiyesine inceleme

Yerel Haberler Artvin Ticaret Borsası Heyeti, çay fabrikasını inceledi

Yerel Haberler Van’da görev kazası: Jandarma Uzman Çavuş Samet Karabulut şehit oldu

Yerel Haberler POMEM sınav sonuçları ilan edildi: 10 bin yeni polis adayı belirlendi

Yerel Haberler Kremlin’den akaryakıt açıklaması: Gerekli adımlar atılıyor

Yerel Haberler Orman yangınlarına karşı denetimler artırıldı: “Ormana çöp atma” uyarısı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021