AB’den Meta’ya çocuk güvenliği baskısı

Yerel Haberler - 01.05.2026 - 0:00

ANKARA – BHA

Avrupa Birliği düzenleyicileri, Meta bünyesindeki Facebook ve Instagram platformlarında çocuk güvenliğine ilişkin ciddi eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle harekete geçti. Dijital Hizmetler Yasası kapsamında yürütülen incelemede, özellikle 13 yaş sınırının uygulanmasında zafiyetler olduğu değerlendiriliyor.

Denetimlerde, çocukların yaş doğrulama sistemlerini kolayca aşabildiği ve şikayet mekanizmalarının yeterince etkili olmadığı tespit edildi. AB verilerine göre, 13 yaş altındaki çocukların önemli bir kısmının bu platformları kullanmaya devam ettiği tahmin ediliyor.

Yetkililer, Meta’dan yaş doğrulama sistemlerini güçlendirmesini ve reşit olmayan hesaplara yönelik daha sıkı önlemler almasını talep ediyor. Şirketin gerekli adımları atmaması halinde, küresel yıllık gelirinin yüzde 6’sına kadar para cezası uygulanabileceği belirtiliyor.

Öte yandan Meta, platformlarının 13 yaş ve üzeri kullanıcılar için tasarlandığını savunarak, çocuk hesaplarını tespit etmek için otomatik sistemler kullandığını ve yeni güvenlik özellikleri üzerinde çalıştığını açıkladı.

Yerel Haberler FETÖ ve DEAŞ’a yönelik 4 operasyonda 33 şüpheli gözaltına alındı

Yerel Haberler Sivas TSO seçimlerinde MÜSİAD Sivas üyelerinden 17 aday

Yerel Haberler Beypazarı Bakkallar ve Bayiler Odası aylık toplantısını gerçekleştirdi

Yerel Haberler Kahramanmaraş’ta kimyasal madde paniği: 20 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Yerel Haberler 15. Uluslararası Gelecekle İletişim Çalıştayı Kuzey Makedonya’da gerçekleştirildi

Yerel Haberler Cüneyd Altıparmak yazdı: Çocuklar için sosyal medyada yeni dönem, sigara satışında kimlik doğrulaması ve güvenli internet medyası

Yerel Haberler Giresun şehir içinde bakım onarım çalışmalarına devam

Yerel Haberler RİDEF’ten “Rize’ye Sözümüz Var” buluşması: Başkentte Rize’nin geleceği konuşulacak

Yerel Haberler Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) fındık üreticisine yardımcı olacak

Yerel Haberler Ordu Ünye’nin tarihi mirası yeniden hayat buluyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021