Yerel Haberler - 04.04.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
İran ve ABD medyasında yer alan haberlere göre, dün sabah saatlerinde ikinci bir savaş uçağının vurulduğu açıklandı ve İran ordusu enkaza ait görüntüler paylaştı.
ABD basını, düşürülen uçaklardan birinin F-15 olduğunu ve pilotlardan birinin sağ kurtulduğunu, diğer pilot için ise arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.
Aynı zaman diliminde Hürmüz Boğazı yakınlarında ikinci bir ABD savaş uçağının da vurulduğu belirtildi. A-10 Thunderbolt II tipi uçağın pilotunun ise uçağı Kuveyt hava sahasına yönlendirdikten sonra atlayarak kurtulduğu ifade edildi.
Amerikan basınında yer alan bilgilere göre, söz konusu gelişme ABD’nin uzun yıllar sonra bir askeri çatışmada yaşadığı ilk uçak kaybı olarak değerlendiriliyor.
Yerel Haberler Antalya’da “sıfır atık mavi Antalya” hamlesi
Yerel Haberler Süper Lig’de kritik hafta: Zirveyi belirleyecek derbiler
Yerel Haberler Mobil internet kullanıcı sayısı 75 milyonu aştı
Yerel Haberler Burdur’da yaşayan miras coşkusu
Yerel Haberler MSB açıkladı: 228 bin mayın imha edildi
Yerel Haberler Isparta Gül festivali için geri sayım başladı
Yerel Haberler Bolu Belediyesi soruşturmasında yeni 3 gözaltı kararı
Yerel Haberler Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Türkiye’ye geliyor
Yerel Haberler Tacikistan Büyükelçiliği’nde Nevruz buluşması düzenlendi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021