Yerel Haberler - 30.10.2025 - 17:00
ANKARA – BHA
Başkent’in tarihi mekanlarından biri olan Atatürk Orman Çiftliği’ndeki Hangarlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarının ardından yeniden kente kazandırılıyor. Ankara’nın yeni kültür sanat alanı olacak Hangarlar, 31 Ekim-2 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek PlaceMaking Festivali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, tarihi alanları Başkentlilerin kullanımına kazandırırken kültür ve sanat etkinliklerine verdiği desteklerini de sürdürüyor.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkentlilere armağanı olan Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) bulunan tarihi Hangarlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından yeniden kente kazandırılıyor.
Çalışmaların tamamlandığı Hangarlar, 31 Ekim-2 Kasım tarihlerinde, ABB ve Roof Coliving iş birliğiyle gerçekleşecek olan PlaceMaking Festivali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
AOÇ’nin 100. yılında kente yeniden kazandırılan Hangarlar’da düzenlenecek etkinlik, Türkiye’de “placemaking” temasıyla düzenlenen ilk festival olma özelliği taşıyor.
Festival; kentsel alanların sadece fiziksel değil; insanların bir araya geldiği, paylaştığı ve sahip çıktığı mekânlar olarak değerlendirilmesini, kamusal alanların yeniden canlandırılmasını ve ortak belleğin güçlenmesini amaçlıyor.
31 Ekim Cuma günü başlayacak olan festivalde; kültür profesyonelleri, sivil toplum temsilcileri ve akademisyenlerin katılımıyla Roof Coliving koordinasyonunda bir Kültür Politikaları Çalıştayı düzenlenecek.
1 Kasım Cumartesi ve 2 Kasım Pazar günlerinde ise gerçekleştirilecek etkinlikler halka açık olacak. Saat 13.00 itibarıyla başlayacak atölyeler, hava durumuna bağlı olarak 20.00’ye kadar sürecek. Hangarlar; atölyelerin yanı sıra çocuk etkinlikleri, film gösterimleri ve konserler gibi birçok farklı disiplinden etkinliğe ev sahipliği yapacak.
Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu
Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli
Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor
Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu
Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı
Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı
Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021