ABB Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Yavuz’dan Halk Sağlığında Güçlü İş Birliği Adımı

Yerel Haberler - 07.02.2026 - 20:16

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Mümtaz Yavuz, halk sağlığı alanında ortaya koyduğu kapsayıcı ve vizyoner yaklaşımıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Yavuz’un öncülüğünde ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla ortak akıl toplantıları gerçekleştirildi.

Halk sağlığını bütüncül bir anlayışla ele alan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Mümtaz Yavuz’un koordinasyonunda önemli bir çalışmaya imza attı. Alanında uzman kurum ve kuruluşları aynı masa etrafında buluşturan Yavuz, yerel yönetimlerde örnek gösterilen bir iş birliği modelini hayata geçirdi.

Toplantılarda ambulans ve hasta nakil hizmetleri, bağımlılıkla mücadele, çevre sağlığı ve koruyucu sağlık hizmetleri gibi toplumun doğrudan yaşam kalitesini etkileyen başlıklar kapsamlı şekilde değerlendirildi. Mümtaz Yavuz’un, katılımcı ve çözüm odaklı yönetim anlayışıyla süreci bizzat yönettiği belirtildi.

Halk sağlığı alanında dayanışmayı önceleyen çalışmalarıyla öne çıkan Yavuz, kurumlar arası koordinasyonu güçlendirerek Ankara genelinde daha erişilebilir, etkili ve sürdürülebilir sağlık hizmetleri sunulmasını hedefliyor. Sahaya hâkimiyeti ve sosyal belediyecilik vizyonuyla dikkat çeken Yavuz’un bu yaklaşımı, katılımcılar tarafından da takdirle karşılandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mümtaz Yavuz’un liderliğinde halk sağlığını önceleyen projelerle yerel yönetimlerde örnek uygulamalar geliştirmeye devam ediyor.

Yerel Haberler TCMB yılın ilk enflasyon raporunu 12 Şubat’ta kamuoyuyla paylaşacak

Yerel Haberler Gram altın 6 bin 790 liradan işlem görüyor

Yerel Haberler Rize Valisi Baydaş’tan ​Rizdemir’e Tam Not

Yerel Haberler 6 Şubat Depreminin Yıldönümünde Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı Osman Genç’ten mesaj

Yerel Haberler Forex vurgununa dev operasyon: 48 gözaltı

Yerel Haberler Asrın felaketinden asrın inşasına: Deprem bölgesinde 455 bin bağımsız bölüm tamamlandı

Yerel Haberler Okullarda 6 Şubat için saygı duruşunda bulunuldu

Yerel Haberler Asrın felaketinin 3. yılı

Yerel Haberler İstanbul’da iki ilçede uyuşturucu operasyonu: 240 kilo sentetik madde ele geçirildi

Yerel Haberler Meteoroloji’den 20 il için sarı kodlu uyarı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021