Yerel Haberler - 17.10.2026 - 11:27
ANKARA – BHA
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Etimesgut’taki Bağlıca Bulvarı üzerinde düzenlenen Cumhuriyet Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nin açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündemdeki belediye başkanlarının parti değiştirmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yavaş, bu geçişlerin nedenlerinin araştırılması gerektiğini dile getirdi.
Parti değiştirme hareketliliğinin geçmişe kıyasla yoğunlaştığını belirten Yavaş, belediye başkanlarının kendilerini göreve getiren seçmenlere karşı sorumluluk taşıdığını vurguladı.
Yavaş, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Tabii, önce bu parti değiştirmenin sebebini bir araştırmak lazım. Sebebini araştırırsanız bir şeyler ortaya çıkar çünkü şimdiye kadar bu kadar yoğunlukta bir parti değiştirme olmamıştı. Onun için bunu özellikle parti değiştiren belediye başkanlarımıza da sorun onlar bir cevap vereceklerdir. Vermezlerse de inşallah zaman içerisinde bunların sebepleri ortaya çıkacaktır. Kendisini seçen insanlara karşı belediye başkanları sorumludur.”
Parti değiştiren belediye başkanlarının seçmene hesap vermesi gerektiğini söyleyen Yavaş, kendilerinin ise Ankara’da tüm vatandaşlara eşit hizmet anlayışıyla çalıştıklarını belirtti.
Yavaş, “Bu parti değiştirenler de o hesabı sandıkta vereceklerdir. Ben bir başkasının takdirine karışacak durumda değilim ama biz şu anda bağımsızız. Ankara halkına eşit bir şekilde hizmet ediyoruz.” dedi.
Bağımsız kalma kararlarının ardından kentteki tüm seçmenlere eşit mesafede durduklarını ifade eden Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bağımsız kalırken de malum, Cumhuriyet Halk Partisi ve YENİ Parti ayrışması oldu onların birini diğerine tercih etmeden, tabanı kastediyorum, oy veren, bizi bu makama getiren insanları kastediyorum. Ayrıca rozetimizi çıkarmış bir vaziyette tüm Ankara’ya hizmet etmeye biz devam edeceğiz.”
Tarihi Kentler Birliği Başkanlığı görevine de değinen Yavaş, belediye başkanları arasındaki parti geçişlerinin birlik çalışmalarında ne ölçüde gündeme geldiğine ilişkin soruyu yanıtladı.
Farklı siyasi görüşlerden belediyelerin ortak çalışmalar yürütmesinin olumlu sonuçlar doğurduğunu belirten Yavaş, Belediyeler Birliğinin ilk seçiminde CHP yönetiminin AK Parti ve Cumhur İttifakı’na ortak yönetim teklifi sunduğunu ancak bu teklifin kabul edilmediğini söyledi.
Tarihi Kentler Birliğinde ise farklı kesimleri bir araya getiren bir yönetim yapısı oluşturduklarını aktaran Yavaş, tarihi mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için iş birliğinin önemine dikkat çekti.
Yavaş, “Çok konuşmuyoruz ama bu tür birliklerde beraber çalışmanın çok olumlu sonuçları var.” diyerek şunları kaydetti:
“Biz bu sefer Tarihi Kentler Birliği’nde böyle bir oluşum yaptık. Son derece memnunuz çünkü burası bizim şahsi malımız değil, geçmişten bize kalan bir mirastır. Bunu geleceğe taşımak için elbette her görüşten belediye başkanı iş birliği yapmak zorundadır. Gayet uyumlu bir çalışma yapıyoruz.”
Yerel Haberler Çay demleme teknolojilerinin güçlü markası Ateşe Makine, IBAKTECH 2026’da göz doldurdu
Yerel Haberler Başkan Saruhan, yağmur altında takımını uğurladı
Yerel Haberler Sel felaketinin yaşandığı 3 il için 40 milyon TL’lik kaynak
Yerel Haberler ÖSYM’den adaylara hafta sonu sınavı duyurusu
Yerel Haberler AKK’de engelli bireyler için sanatın gücü konuşuldu
Yerel Haberler RTÜK, EPRA toplantısında medyaya güven ve çocukların dijital ortamda korunması konularını ele aldı
Yerel Haberler Kırıkkale’de öğrenciler güreşle spora kazandırılıyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021