Yerel Haberler - 22.12.2025 - 12:28
ANKARA – BHA
Açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşının başladığı Şubat 2022’den bu yana AB’nin yaptırım kapsamının önemli ölçüde genişletildiği hatırlatıldı.
AB yaptırımları çerçevesinde Rusya’ya ticaret, finans, enerji alanında petrol ve kömür başta olmak üzere sanayi, teknoloji, ulaşım, çift kullanımlı ürünler, lüks mallar ile altın ve elması da kapsayan geniş bir alanda kısıtlamalar uygulanıyor.
Yaptırımlar arasında, deniz yoluyla taşınan ham petrol ile bazı petrol ürünlerinin Rusya’dan AB’ye ithalatının yasaklanması, bazı Rus bankalarının uluslararası ödeme sistemi SWIFT’ten çıkarılması ve çok sayıda yayın kuruluşunun faaliyetlerinin askıya alınması da bulunuyor.
AB, savaşın başlamasından bu yana Rusya’ya yönelik toplam 19 yaptırım paketini hayata geçirdi. Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımların süresi ise her 6 ayda bir yenileniyor.
Rusya, 18 Mart 2014’te Kırım Özerk Cumhuriyeti ile Sivastopol kentini yasa dışı şekilde ilhak etmişti. AB, Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırım kararını ilk kez 2014 yılında almıştı.
Yerel Haberler Taşa işlenen 12 bin yıllık sır: Göbeklitepe
Yerel Haberler Resmî Gazete’de bugün: 18 Ekim 2026 Resmi Gazete kararları
Yerel Haberler Yağışlı haftanın ardından sıcaklıklar artacak mı?
Yerel Haberler Süper Lig’de günün fikstürü: 3 karşılaşma oynanacak
Yerel Haberler Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı
Yerel Haberler Savunma sanayiinde 20 milyar dolarlık sözleşme hedefi
Yerel Haberler Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı
Yerel Haberler Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak
Yerel Haberler Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021