9 Projeye 1 milyon 582 bin lira ödenek aktarılacak

Aksaray Haberleri - 03.10.2015 - 12:49

Kalkınma Bakanlığınca uygulanan Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Aksaray’dan 9 projenin finansman sözleşmeleri düzenlenen törenle imzalandı.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen törene Vali Şeref Ataklı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Vali Yardımcısı SODES İl Koordinatörü Gürkan Karaman, İlçe Kaymakamları ve kabul edilen projelerin yürütücüleri katıldı.

Vali Şeref Ataklı, SODES programının engelliler, kadınlar, çocuklar ve yaşlılar olmak üzere toplumda dezavantajlı gruplar olarak nitelendirilen kesimlerin faydalanmalarını sağlamak ve toplumda belli bir yaşam standardı yakalamak üzere uygulamaya sokulduğunu söyledi.

Program kapsamında Aksaray’da önemli projelerin gerçekleştirildiğini belirten Vali Ataklı, 2015 yılında önceki tecrübelerden de ders alarak daha uygun olabileceği ilin önceliklerine yönelik düşünülen projelerin desteklenmesi amacının güdüldüğünü belirtti.

2015 yılında uygulanmak üzere Bakanlık tarafından onaylanan projelerin 1 yıl süreyle devam edeceğini projelere toplamda 1,5 miyon tl civarında katkı sağlanacağını ifade eden Vali Ataklı: “Bu tür projeler sosyal ve toplumsal alanda eksikliğini hissettiğimiz bir takım konulara destek olacak projelerdir. Bütçeleri küçük ancak etkilerinin büyük olacağını düşünüyoruz. Sağlıklı bir uygulama gerçekleştirilerek istenen amaca ulaşırız. Projelerle dezavantajlı gruplar dediğimiz grupların ihtiyaçlarını gidererek onlara bir takım meslekler kazandırarak topluma entegre edilecek çalışmalar gerçekleştirilmiş olacak. İşbirliği içinde gerçekleştirilecek çalışmalar ile istenilen amaca hep beraber ulaşacağız’ dedi.

Daha sonra SODES ofis sorumlusu Oğuz Ölmez tarafından Aksaray’da gerçekleştirilen SODES projeleri hakkında sunum yapıldı. 2015 yılında bakanlık tarafından kabul edilen projelerin tanıtımını yapan Ölmez, 2015 yılı için kabul edilen 9 projeden 2’sinde uygulayıcılar tarafından 42 bin 400 tl eşfinasman katkısı sağlandığını belirtti.

Konuşmaların ardından SODES Projesi Finansman Sözleşmeleri imzalandı. Vali Şeref Ataklı, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca hazırlanan Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün ortak olduğu “SODES’le Yeni Bir Başlangıç” isimli projeyi Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın imzaladı.

Önemli projeler arasında bulunan Aksaray İl Sağlık Müdürlüğünce hazırlanan, Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin ortak olduğu ‘Gülağaç AMATEM’ isimli projede Vali Şeref Ataklı, İl Sağlık Müdürü Akın Südemen ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himmet Durgut tarafından imzalandı.

Programda daha sonra Vali Şeref Ataklı tarafından finansman sözleşmesi imzalanan, “Bu Kez Birlikte Deneyelim” isimli projenin yürütücüsü Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk’e, “SODES’le Kadınlar Güçleniyor” isimli projenin yürütücüsü Ağaçören Kaymakamı Erkan Yılmaz’a, “Eğitim Kültür ve Sanatın Buluşma Noktası” isimli projenin yürütücüsü Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan’a sözleşmeleri Vali Şeref Ataklı tarafından verildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın tarafından da “Gülağaç Kadın Eğitim Merkezleri” isimli projenin yürütücüsü Gülağaç Kaymakamı Mehmet Fatih Koca ile “Gelveri Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi’ isimli projenin yürütücüleri Güzelyurt

Kaymakamı Yakup Güven, Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu’na finansman sözleşmeleri verildi.

Vali Yardımcısı SODES İl Koordinatörü Gürkan Karaman tarafından da “Geleceğe Dikilen Umut 2” isimli projenin yürütücüsü Ortaköy Kaymakamı Mustafa Can ile “Kadın Gençlik ve Kültür Merkezi” isimli projenin yürütücüsü Sarıyahşi Kaymakamı Yıldız Büyüker’e SODES Finansman Sözleşmeleri verildi.

Aksaray Haberleri Soğuk hava depolarındaki 50 bin ton elma için kritik uyarı

Aksaray Haberleri Demiryollarında Engelli Bireylere Ücretsiz Hizmet

Aksaray Haberleri Meteoroloji’den 14 il için kuvvetli yağış alarmı

Aksaray Haberleri TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’ndan bahis soruşturması açıklaması

Aksaray Haberleri Battalgazi’de 180 bin metrekarelik projede sona gelindi

Aksaray Haberleri SOLOTÜRK 13 yıl sonra yeniden Ereğli semalarında olacak

Aksaray Haberleri Orman Yangınlarıyla Mücadelede 5 Bin 600 Araçlık Filo

Aksaray Haberleri Trump-Şi zirvesinde ticaret ve yapay zeka gündemi

Aksaray Haberleri Kars Veteriner Hekimleri Odası’ndan ‘Hantavirüs’ uyarısı: “Panik yok, tedbir var”

Aksaray Haberleri Türkiye Çevre Ajansı’ndan Sıfır Atık için dev adım: İşletmeler için Depozito Sistemi’ne kayıt süreci başladı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021