88’lik Emine nine zeytin hasadında rekor kırıyor

Yerel Haberler - 23.11.2025 - 15:27

ANTALYA – BHA

Antalya’nın Akseki ilçesi Çukurköy Mahallesi’nde yaşayan 88 yaşındaki Emine Aksoy, ilerleyen yaşına rağmen çiftçilik yapmayı bırakmadı. Küçük yaşlardan bu yana toprağı bir yaşam biçimi haline getiren Aksoy, 7 yaşında annesinin eline çapa ve çükür verdiği günden bu yana tarlalarını bırakmadı. Sabah güneş doğmadan kalkan Emine nine, “İnsan çalışırsa yaşlanmaz” diyor.

“Zeytin hasadını yaparken gençlere taş çıkartıyor”

Akseki’de zeytin hasadının sürdüğü bu günlerde Emine Aksoy da her yıl olduğu gibi tarlasına gidip zeytinlerini toplamaya devam ediyor. Dört yıl önce eşini kaybeden Aksoy, “Köyümüzde herkesin zeytin ağaçları var. Zeytin yalnız toplanmaz, mutlaka yardımlaşarak toplanır. 3 oğlum, bir kızım var. Zeytin zamanı hepsi bir araya gelerek bana destek olup yardım ederler. On gündür zeytin topluyoruz. Zeytinlerimizi Manavgat’ta fabrikada yağ yaptırıyoruz. İhtiyacımız kadarını ayırıp fazlasını satacağız. Anamdan doğdum doğalı çiftçilik yapıyorum. Bu yaşıma rağmen çalışmaktan bıkmadım” dedi. Eskiden ormandan arazi çıkarıp ekip biçtiklerini hatırlatan Aksoy, “Ekilmemiş yer bırakmazlardı. Şimdiki nesil ne ekiyor ne dikiyor” şeklinde konuştu.

Yerel Haberler Petrol fiyatlarında gerileme

Yerel Haberler TULGA 4×4 sahada: Türkiye’nin yerli zırhlı SUV’u göreve başladı

Yerel Haberler Bakan Gürlek duyurdu: e-Avukat uygulaması hizmete alındı

Yerel Haberler Liverpool resmen açıkladı: Salah devri sona eriyor

Yerel Haberler Aksaray İş Dünyasında Güç Birliği: AKMİB’in Yeni Başkanı Abdullah Çavdar

Yerel Haberler Ebru Eroğlu’na Ret, komutana göreve dönüş

Yerel Haberler AK Parti Milletvekili Babacan, Malatya konut takvimini açıkladı

Yerel Haberler Eskişehir’de kent konseyleri buluşuyor

Yerel Haberler Türkiye genelinde yağışlı hava etkisini sürdürecek, sıcaklıklar yükselişe geçecek

Yerel Haberler Adana’da Yörük Türkmen kültürü konserle yaşatıldı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021