Aksaray Haberleri - 02.11.2018 - 12:04
AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2 yıl önce başlatılan Genç Çiftçi Projesi kapsamında Aksaray’da başvuruları kabul edilen 563 genç çiftçiye 16 milyon 890 bin TL hibe desteği verildi” dedi.
AK Parti iktidarıyla birlikte çiftçiye kırsal üretim yapması noktasında ciddi destekler verildiğini söyleyen Başkan Altınsoy, “Tarım ve Orman Bakanlığı’mız tarafından 2016 yılından bu yana tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi ve alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması amacıyla kırsalda yaşayan 18-40 yaşları arasındaki genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak projelerin desteklenmesi uygulamaya konulmuştur.”
Genç Çiftçi Projesi’ne ilginin her geçen yıl arttığına işaret eden Başkan Altınsoy, “Kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30 bin TL’ye kadar hibe ödemesi şeklinde desteklenme yapılmıştır. Genç çiftçi desteklemeleri kapsamında ilimizde 2016 yılında 177 proje, 2017 yılında 189 proje, 2018 yılında ise 197 proje yatırım programına alınmış ve toplamda projelerin tamamlanmasıyla birlikte genç çiftçilerimizin 563 projesine 16 milyon 890 bin TL hibe ödemesi yapılmıştır. Hükümetimizin sağladığı destek başta çiftçilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun.”
Aksaray Haberleri Aylardan mayıs ama hala kar mücadelesi devam ediyor
Aksaray Haberleri Bilecik’te orman yangınlarına karşı hava kalkanı
Aksaray Haberleri Kars Aynalı Köşk duruşmasında gergin anlar yaşandı
Aksaray Haberleri Gazze’de can kaybı 72 bin 742’ye çıktı
Aksaray Haberleri Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görev değişimi
Aksaray Haberleri Digor’da ilk kez düzenlenen şenlik büyük coşkuya sahne oldu
Aksaray Haberleri Kırıkkale’de çocuklar camide buluşuyor
Aksaray Haberleri Bakan Işıkhan’dan emeklilere bayram ikramiyesi müjdesi
Aksaray Haberleri 224 Dolandırıcı Yakalandı
Aksaray Haberleri Gazetecilik atölyesinde kriz dönemi medyası masaya yatırıldı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021