Yerel Haberler - 21.10.2025 - 5:50
ANKARA-BHA
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, cumhuriyet başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve İstihbarat Başkanlıkları koordinesinde yürütülen operasyonların detaylarını paylaştı.
Yerlikaya, aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir’in de bulunduğu 50 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, FETÖ’nün “güncel yapılanma, finans yapılanması, askeri ve mahrem yapılanma” içerisinde faaliyet yürüten çok sayıda örgüt mensubunun yakalandığını belirtti.
Açıklamada, şüphelilerin örgütün gizli haberleşme ağı ByLock’u kullandıkları, ankesörlü telefonlar üzerinden irtibat kurdukları ve bazı şüphelilerin haklarında kesinleşmiş hapis cezası ya da aranma kaydı bulunduğu ifade edildi.
Yakalananlardan 154’ü tutuklanırken, 79 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin ise sürdüğü bildirildi.
Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan güvenlik güçlerine teşekkür ederek, “Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Terör örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.” ifadelerini kullandı.
Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu
Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli
Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor
Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu
Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı
Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı
Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021