45 ilde FETÖ operasyonu: 178 şüpheli yakalandı

Yerel Haberler - 07.11.2025 - 5:58

ANKARA-BHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların cumhuriyet başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, KOM ve İstihbarat Başkanlıkları koordinesinde gerçekleştirildiğini açıkladı. İl Emniyet Müdürlüklerine bağlı TEM ve KOM şube müdürlüklerinin yürüttüğü eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

178 gözaltı, 67 tutuklama

Yerlikaya, 45 ilde yürütülen operasyonlarda 178 kişinin yakalandığını belirterek, “Şüphelilerden 67’si tutuklandı, 48’i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı, diğerlerinin adli işlemleri devam ediyor” dedi.

ByLock ve gizli yapılanma detayları

Yakalanan şüphelilerin, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandıkları, ayrıca FETÖ’nün “finans, öğrenci, güncel, askeri gizli ve mahrem yapılanmaları” içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edildi. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda FETÖ soruşturmaları kapsamında ifadelerde ve teşhislerde adı geçen, haklarında kesinleşmiş hapis cezaları ve aranma kayıtları bulunan kişilerin de yakalandığını vurguladı.

Yerel Haberler CHP kurultayı davası 11 Kasım’a ertelendi

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefetin bazı aktörlerinin toplumsal barış hassasiyeti yok

Yerel Haberler Konferans Ligi’nde perde açılıyor: 18 maçlık futbol gecesi!

Yerel Haberler Ankara’da okul çevrelerinde 20 günde 19 bin kişi sorgulandı

Yerel Haberler MEB’den ailelere okul öncesi eğitim rehberi

Yerel Haberler Çanakkale’de jandarmadan okul çevrelerinde kapsamlı denetim

Yerel Haberler Sigorta sektöründe prim üretimi 1 trilyonu aştı

Yerel Haberler Gümrük kapılarında tarihi eser operasyonu: 7 bin 160 parça ele geçirildi

Yerel Haberler Ordu’da en güzel 41 mahalle renkleniyor

Yerel Haberler Enerji Kentleri Birliği üyeleri Şanlıurfa’ya hayran kaldı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021