45 ilde FETÖ operasyonu: 178 şüpheli yakalandı

Yerel Haberler - 07.11.2025 - 5:58

ANKARA-BHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların cumhuriyet başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, KOM ve İstihbarat Başkanlıkları koordinesinde gerçekleştirildiğini açıkladı. İl Emniyet Müdürlüklerine bağlı TEM ve KOM şube müdürlüklerinin yürüttüğü eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

178 gözaltı, 67 tutuklama

Yerlikaya, 45 ilde yürütülen operasyonlarda 178 kişinin yakalandığını belirterek, “Şüphelilerden 67’si tutuklandı, 48’i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı, diğerlerinin adli işlemleri devam ediyor” dedi.

ByLock ve gizli yapılanma detayları

Yakalanan şüphelilerin, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandıkları, ayrıca FETÖ’nün “finans, öğrenci, güncel, askeri gizli ve mahrem yapılanmaları” içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edildi. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda FETÖ soruşturmaları kapsamında ifadelerde ve teşhislerde adı geçen, haklarında kesinleşmiş hapis cezaları ve aranma kayıtları bulunan kişilerin de yakalandığını vurguladı.

Yerel Haberler Bilim Merkezi ile Üniversiteden “Siber Dayanışma” semineri

Yerel Haberler Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, memleketi Amasya’da temaslarda bulundu

Yerel Haberler Galatasaray ile Samsunspor ligde 65. kez karşılaşacak

Yerel Haberler Hizmetin gücü filoya yansıyor

Yerel Haberler Bakan Memişoğlu: Filomuza 856 yeni acil sağlık ambulansı katmış olacağız

Yerel Haberler ABB’de memurlar için sds sözleşmesi yeniden imzalandı

Yerel Haberler Bakan Bolat: 2030’da 500 milyar dolar ihracata ulaşmak elimizde

Yerel Haberler Bakan Tunç’tan “Futbolda bahis” soruşturmasına ilişkin açıklama

Yerel Haberler Türkiye’nin ilk yapay zekâ destekli gazetecilik eğitim platformu tanıtıldı

Yerel Haberler Bodrum’da sağanak: Rögarlar taştı, caddeler göle döndü

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021