30 Yıllık İçme Suyu Hattı Yenileniyor

Aksaray Haberleri - 18.04.2018 - 12:29

Aksaray Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Ekipleri, Ebulfeyz Elçibey Caddesinde 30 yıllık içme suyu şebeke hattını yenilemeye başladı.

Alt yapı yatırımlarını aralıksız sürdüren Aksaray Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Kafeler Caddesi adıyla bilinen Ebulfeyz Elçibey Caddesinde mevcut içme suyu şebekesini yenilemeye başladı.

Geçtiğimiz yıl makas ile tiyatro kavşağında arasında kalan hat güzergâhının alt yapısını tamamen yenileyen ekipler, bu yılın çalışma sezonunda ile Tiyatro Kavşağı ve Büyük Bölcek Köprüsü arasında kalan güzergâhta mevcut içme suyu hattını değiştirecek.

30 yıllık asbest boru değişiyor

İçme suyu planı dahilinde yürütülen çalışma kapsamında Ebulfeyz Elçibey Caddesinde içme suyunun dağıtımını sağlayan ömrünü tamamlamış asbest boru yerine, kalite standardı yüksek dağıtım ve servis boruları kullanıldı. Ayrıca kullanılan boru çapları, yapılan değerlendirme ile caddenin kullanım sarfiyatına uygun hale dönüştürüldü ve çapı yükseltildi.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünden yapılan açıklamada, içme suyu şebekesinin yenilenmesiyle birlikte kayıp kaçakların azalacağı bilgisi paylaşıldı. Arızalar nedeniyle kesintilerin de son bulacağı bildirildi. Öte yandan içme suyu şebeke yenileme çalışlarının da belli plan doğrultusunda sürdürüldüğü kaydedildi.

Aksaray Haberleri 379 FETÖ bağlantılı hesaba erişim engeli

Aksaray Haberleri Aksaray’da önemli onkolojik cerrahi operasyon başarıyla gerçekleştirildi

Aksaray Haberleri Eğitimci – Yazar Murat Anar: Türk Dünyasının Yükselen Yıldızı: Özbekistan

Aksaray Haberleri Ümit Karan’dan itirafçı hamlesi iddiası

Aksaray Haberleri Şimşek: Turizm geliri 2025’te 65,2 milyar dolara ulaştı

Aksaray Haberleri İnternetten altın alımında risk artıyor

Aksaray Haberleri Aksaray OSB Alarmda: Güvenlik Ön Planda

Aksaray Haberleri Fenerbahçe’nin rakibi bugün belli oluyor

Aksaray Haberleri Kadın işsizliği 12 yılın en düşük düzeyine geriledi

Aksaray Haberleri Şam yönetimi ile YPG arasında ateşkes ve entegrasyon anlaşması

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021