29 ilde operasyon: 1 ton 628 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Yerel Haberler - 12.12.2025 - 6:55

ANKARA-BHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Jandarma ekiplerinin uyuşturucuya yönelik son operasyonlarının bilançosunu paylaştı. Yerlikaya, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda çok sayıda ilde eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildiğini belirtti.

29 ilde geniş kapsamlı operasyon

Antalya, İstanbul, Mardin, Diyarbakır, Van, Şanlıurfa, Adana, Gaziantep, Hatay, Ankara ve Tekirdağ’ın da aralarında bulunduğu toplam 29 ilde operasyon düzenlendi. Çalışmalara 2 bin 430 narkotik ve asayiş ekibi ile 6 bin 75 personel katıldı.

1 ton 628 kilo uyuşturucu ve 750 bin hap

Yerlikaya, operasyonların son iki haftadır sürdüğünü ve bu süreçte; 1 ton 628 kg uyuşturucu madde, 750 bin 238 adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini açıkladı. Bu miktarın, uyuşturucunun piyasaya sürülmeden engellenmesi açısından kritik önem taşıdığı vurgulandı.

345 şüpheli yakalandı, 110’u tutuklandı

Operasyonlarda toplam 345 şüpheli yakalandı. Bunlardan 110’u tutuklanırken, 59 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerin işlemleri ise sürüyor.

“Uyuşturucu insanlığın en büyük düşmanıdır”

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan ekiplere teşekkür ederek şu değerlendirmede bulundu: “Uyuşturucu, insanlığın en büyük düşmanıdır. Gençlerimizin hayatını çalmaya cüret eden zehir tacirleriyle mücadelemizi ülkemiz ve insanlık adına kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Yerel Haberler Ramazan ayının habercisi Berat Kandili yarın idrak edilecek

Yerel Haberler Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Gazze saldırılarına kınama

Yerel Haberler AK Parti Zonguldak Milletvekili: Gazipaşa–Acılık–Soğuksu üst geçidindeki eksikler gideriliyor

Yerel Haberler Artvin STK’lar Birliği 4. Toplantısı ASFK Başkanı Dağ başkanlığında gerçekleştirdi

Yerel Haberler Bakan Bak, Iğdır Şehir Stadyumunun açılışını yaptı

Yerel Haberler Yasa Dışı Bahis ve Dolandırıcılık Şüphelisi 47 Kişi Yakalandı

Yerel Haberler Isparta SEGE-2025’te 3. kademeye geriledi

Yerel Haberler Isparta’da ortaokulda tuvaletlere kamera iddiası: Veliler suç duyurusunda bulundu

Yerel Haberler Şırnak Cizre’de çekici dorsesinde 142 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Yerel Haberler EMITT 2026’YA “Turizmatlası vb” ve “Gezgin kitap” damgası

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021