27 çocuk yeni yuvalarına kavuştu

Yerel Haberler - 10.03.2026 - 0:00

TEKİRDAĞ – BHA 

Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programında koruyucu aileler ve çocuklar bir araya geldi. Programda yapılan açıklamada, 2025 yılında Tekirdağ’da 27 çocuğun koruyucu aile hizmeti kapsamında sıcak bir yuvaya kavuştuğu belirtildi. Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hayırseverlerin desteğiyle koruyucu aileler ve çocuklar için iftar programı düzenlendi. Programa Recep Soytürk ve eşi Nurdan Soytürk’ün yanı sıra Vali Yardımcısı Musa Aydemir, Mahmut Nedim Tunçer, İl Jandarma Komutanı Ali Güngör, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Can Çakıcı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Özdemir, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Faruk Karaküçük ve Mustafa Bilgiç ile koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.

Valiyi Nasreddin Hoca karşıladı

Program, çocukların Nasreddin Hoca ile Hacivat-Karagöz kostümleriyle Vali Recep Soytürk ve eşi Nurdan Soytürk’ü karşılamasıyla başladı. Ardından protokol üyeleri, koruyucu aileler ve çocuklar birlikte iftar yaptı. Oruçların açılmasının ardından Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Bilgiç dua etti. Programda ayrıca Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nde kalan çocukların hazırladığı ilahi dinletisi de katılımcılara sunuldu.

"Devletin şefkati miletin vicdanıyla buluştu"

Programda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Özdemir, koruyucu aile hizmetinin çocukların sevgi dolu bir aile ortamında büyümesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Özdemir, koruyucu aile sisteminin devletin şefkati ile milletin vicdanının buluştuğu en güzel örneklerden biri olduğunu ifade ederek koruyucu ailelere teşekkür etti. 27 ÇOCUK YENİ YUVALARIYLA TANIŞTI 2025 yılında yürütülen farkındalık çalışmaları sayesinde önemli sonuçlar elde edildiğini belirten Özdemir, şu ifadeleri kullandı: “2025 çok güzel bir yıl oldu. 27 çocuğumuzu yuva olacak ailelerle bir araya getirdik. 2026’nın da daha güzel geçmesi için desteklerinizi bekliyoruz. İstiyoruz ki her çocuk bir aile yanında büyüsün.” Özdemir ayrıca iftar programına destek veren hayırseverlere ve kurum çalışanlarına teşekkür ederek yaklaşan bayramı kutladı.

"Bu çalışma çok kıymetli"

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ise Ramazan ayının huzurlu ve bereketli geçtiğini ifade ederek programa katılanların Ramazan ayını tebrik etti. Programdaki atmosferin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Soytürk, çocukların ve ailelerin yüzlerindeki mutluluğun her şeyden daha değerli olduğunu söyledi. Toplumda dezavantajlı kesimler için devlet tarafından birçok sosyal hizmet yürütüldüğünü dile getiren Soytürk, hayırseverlerin ve koruyucu ailelerin katkılarının da büyük önem taşıdığını vurguladı. Soytürk, “Bir çocuğumuza dokunmak, ona anne şefkati ve baba sevgisi vermek çok kıymetli bir şey. Bu aileler çok değerli bir görev üstleniyor” dedi. Program sonunda koruyucu aile olma sürecini tamamlayan bir aile ile sözleşme imzalanırken, iftara katılan çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Yerel Haberler İstanbul ulaşımında yeni dönem: Dev metro hattı bugün hizmete giriyor

Yerel Haberler Muhtarlara özel Babalar Günü kutlaması

Yerel Haberler Başkentte barajlarda son durum: Su seviyesi geçen yıla göre arttı

Yerel Haberler 26 ilde DEAŞ’a darbe: 70 kişi gözaltına alındı

Yerel Haberler Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu

Yerel Haberler Türkan Hatun Yurdu’nda duygusal veda

Yerel Haberler Altın fiyatlarında sert düşüş: Küresel gelişmeler piyasaları etkiledi

Yerel Haberler Change.org Türkiye’de erişime kapatıldı

Yerel Haberler İsrail ve Hizbullah arasında ateşkes anlaşması

Yerel Haberler Meteoroloji’den 15 il için kuvvetli sağanak uyarısı verildi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021