Yerel Haberler - 30.01.2026 - 6:40
ANKARA-BHA
İçişleri Bakanı Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından uyuşturucu madde satıcılarına yönelik son iki haftadır devam eden operasyonların ayrıntılarını paylaştı. Çalışmaların, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütüldüğü belirtildi.
Operasyonların; Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Hakkari, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Konya, Malatya, Manisa, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Uşak ve Van olmak üzere 23 ilde gerçekleştirildiği bildirildi.
Uyuşturucu ticaretini organize şekilde yürüten ve sosyal medya ile mesajlaşma uygulamaları üzerinden satış yaptığı tespit edilen şüphelilere yönelik operasyonlarda; 46 narkotik ve asayiş ekibi ile 414 personelin görev aldığı kaydedildi.
Operasyonlar sonucunda 6 milyon adet uyuşturucu hap ile 270 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 521 şüpheliden 177’si tutuklandı, 91’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin sürdüğü belirtildi.
Uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:
“Uyuşturucuyla savaşımız; çok katmanlı, çok boyutlu ve tavizsiz bir seferberliktir. Elebaşından yöneticisine, üreticisinden torbacısına kadar uyuşturucu zincirinin her halkasını büyük operasyonlarla tek tek kırıp atıyoruz.”
Yetkililer, uyuşturucuyla mücadelenin ülke genelinde kesintisiz şekilde devam edeceğini vurguladı.
Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nevruz’ta barış vurgusu
Yerel Haberler Enerji krizi günlük 2 milyar dolara ulaşıyor
Yerel Haberler Baharda kış: Bayburt’ta kar kalınlığı 2 metreyi aştı
Yerel Haberler Anahtar Parti, AK Parti ile bayramlaştı
Yerel Haberler İstanbul’da “Huzur” operasyonu: 527 gözaltı
Yerel Haberler 29 ilde DEAŞ’a yönelik operasyon: 139 gözaltı
Yerel Haberler Körfez hattında füze yağmuru: Binlerce saldırı
Yerel Haberler Asensio için kritik viraj: Dünya Kupası umudu sürüyor
Yerel Haberler Esenler’de yolcu otobüsü alev alev yandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021