Yerel Haberler - 24.08.2026 - 8:46
ANKARA – BHA
Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonundaki operasyonlarda, insansız hava araçlarıyla havadan, İl Jandarma Komutanlıklarına bağlı asayiş, otoyol ve komando timleriyle de karadan çalışma yürütüldü.
Ağrı, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Düzce, Edirne, Erzurum, Hatay, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Manisa, Muğla, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tunceli ve Van’da düzenlenen operasyonlarda 48 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı.
Şüphelilerden 31’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 17 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.
Operasyonlarda ayrıca göçmen kaçakçılığında kullanıldığı değerlendirilen 83 araç ile 18 bot ve bot motoru ele geçirildi.
Yetkililer, operasyonlarda görev alan Jandarma ve Sahil Güvenlik personeli ile çalışmalara katkı sağlayan ekipleri tebrik etti.
Yerel Haberler 9 bin yıllık yaşamın izleri: Çatalhöyük
Yerel Haberler Resmi Gazete’de bugün: 11 Ekim 2026 Resmi Gazete kararları
Yerel Haberler Kars’ın yöresel değerleri DSİ Vakfı Sergisi’nde tanıtıldı
Yerel Haberler Sarıkamış’ta KÖYDES Meclis Toplantısı yapıldı
Yerel Haberler Kars’ta “Açık Kapı” vatandaşlarla buluştu
Yerel Haberler Kars’ta asayiş ekipleri okul çevrelerinde teyakkuzda
Yerel Haberler Marmara’da deprem: sarsıntının büyüklüğü 3,5
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021