200 bin taşerona kadro için süreç başladı

Aksaray Haberleri - 07.12.2015 - 11:17

Kamuda asıl işi yapan taşeron işçilere kadro için süreç başladı. Bakanlar Kurulu kısa süre içinde liste açıklayacak. Kamuda çalışan taşeron işçilerin gözü kulağı Bakanlar Kurulu’nda… Asıl işi yapan taşeronlara kadro için süreç başladı.

Taşeronlara yönelik liste Hazine, Devlet Personel Başkanlığı, Çalışma Bakanlığı ile işçi memur sendikalarının görüşü alınarak Maliye’nin teklifi üzerine Bakanlar Kurulu’nca belirlenecek. Asıl iş ve yardımcı iş tanımları açık bir şekilde tanımlanacak.

Hangi işlerin asıl iş, hangilerinin yardımcı iş olduğu kurumlar bazında tek tek tespit edilecek. Bakanlar Kurulu, önümüzdeki günlerde taşeron işçilerle ilgili bu listeyi açıklayacak. Ardından da kamuda asıl işi yapan taşeron işçilere kadro için yasal düzenleme gerçekleştirilecek.

Kamuda yaklaşık 700 bini aşkın taşeron işçi bulunuyor. Bunların da yaklaşık 200 bininin asıl işlerde çalıştığı tahmin ediliyor. Yapılacak düzenleme ile 200 bin taşeron işçi kadroya kavuşacak. Hastanelerde taşeron üzerinden çalışıp asıl işi yapanlar, karayollarında yol işçileri, laboratuvar çalışanları kadroya alınacak. Taşeronların kamuya geçiş için zorunlu olan KPSS sorunu ortadan kaldırılacak.

Aksaray Haberleri Balıkesir’de 6 deprem kaydedildi

Aksaray Haberleri Terörsüz Türkiye Takip Kurulu ilk kez toplandı

Aksaray Haberleri Ani Ören Yeri’nde tarihi keşif: Üzerinde “Hz. Muhammed” yazan taş bulundu

Aksaray Haberleri 71 ilde uyuşturucu operasyonu: 1.368 şüpheli yakalandı

Aksaray Haberleri Kars çiftçisine finansman desteği için iş birliği

Aksaray Haberleri Türkiye Kent Konseyi Birliği 17’inci Dönem Yönetim Kurulu Toplantısı Ankara’da yapıldı

Aksaray Haberleri Kars’ta yol çalışmaları sürüyor

Aksaray Haberleri Antalya’daki dairelerini jandarmaya bağışladılar

Aksaray Haberleri CHP’li Balçova Belediye Başkanı göreve iade edildi!

Aksaray Haberleri Üniversiteye yerleşenler dikkat: Gelecek yıl aynı puan yeterli olmayabilir

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021