20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51. yılında aziz şehitler anıldı

Yerel Haberler - 20.07.2025 - 18:29

ANKARA – BHA

Açıklamada, Türkiye’nin garantörlük hakkı kapsamında 20 Temmuz 1974’te Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’nin katılımıyla gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekâtı ile Kıbrıs Türk halkının güvenliğinin sağlandığı ve Enosis hedefinin engellendiği belirtildi.

Zürih ve Londra Antlaşmaları ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Anayasası’na dayanan meşruiyeti hatırlatılan açıklamada, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit başta olmak üzere siyasi iradeyi ortaya koyan liderler ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları saygı ve rahmetle anıldı.

Başkent Üniversitesi Rektörlüğü, ayrıca 10 Nisan 2025 tarihli Olağanüstü Senato Kararı’na atıfla, Kazakistan, Özbekistan ve Türkmenistan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yok sayarak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile siyasi iş birliğine gitmelerini esefle karşıladıklarını ve şiddetle kınadıklarını duyurdu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin, Türkiye ile KKTC arasındaki büyükelçi değişimi de dahil olmak üzere tüm ilişkileri “ayrılıkçı eylem” olarak nitelendirmesine tepki gösterilen açıklamada, bu tutumun hukuken geçersiz ve siyasi olarak kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Başkent Üniversitesi, adı geçen ülkelerle yürütülen tüm akademik ve kurumsal faaliyetlerin, bu ülkelerin KKTC’ye yönelik tutumlarında olumlu bir değişiklik gerçekleşene kadar durdurulduğunu kamuoyuna saygıyla bildirdi.

Yerel Haberler Etimesgut Belediyesi’nde zimmet soruşturması: 4 gözaltı

Yerel Haberler Anadolu basınının duayen ismi Feridun Fazıl Özsoy hayatını kaybetti

Yerel Haberler Yeni haftada yağış etkisini sürdürüyor

Yerel Haberler Antalya Büyükşehir’e yolsuzluk soruşturmasında yeni gözaltı

Yerel Haberler Üniversitelilerden köy okuluna anlamlı dokunuş

Yerel Haberler Başkan Fatma Betül Sayan Kaya Isparta‘ya geldi

Yerel Haberler Milliler Dünya Kupası için sahaya çıkacak: Rakip Kosova

Yerel Haberler İmamoğlu hakkında yargı mensuplarına yönelik sözleri nedeniyle yeni soruşturma

Yerel Haberler Alacabel’de kar kalınlığı 5 santime ulaştı

Yerel Haberler Isparta İyi parti il başkanı görevden alındı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021