20 ilde dev dolandırıcılık operasyonu: 73 şüpheli yakalandı

Yerel Haberler - 21.04.2026 - 0:00

İSTANBUL-BHA

Şüphelilerin çağrı merkezleri aracılığıyla vatandaşları arayarak kendilerini kamu görevlisi olarak tanıttıkları ve organize şekilde dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, nitelikli dolandırıcılık suçunun önlenmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma yürüttü. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu, şüphelilerin İstanbul ve İzmir’de kurdukları çağrı merkezleri aracılığıyla faaliyet gösterdikleri tespit edildi. Şüphelilerin vatandaşları açık hatlar ve yurt dışından temin edilen iletişim hatları üzerinden aradıkları belirlendi.

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıttılar

Ekipler, şüphelilerin aradıkları kişilere kendilerini polis, hakim, savcı veya banka görevlisi olarak tanıttıklarını ortaya çıkardı.

Şüphelilerin, “Kimlik bilgileriniz kullanıldı”, “Adınız terör örgütüne karıştı” ve “Hesabınızdan para çekildi” gibi gerçeğe aykırı ifadelerle mağdurlar üzerinde korku ve panik oluşturdukları, bu yöntemle kişileri ikna ederek dolandırıcılık eylemlerini organize ve planlı şekilde gerçekleştirdikleri belirlendi.

20 ilde eş zamanlı operasyon

Yürütülen çalışmaların ardından şüphelilerin kimlik ve adreslerini tespit eden ekipler, İstanbul merkezli 20 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 73 şüpheli gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Yerel Haberler Amasya’da baharın habercisi süt kuzuları anneleriyle buluştu

Yerel Haberler Agil Alesger, Şuşa’dan Antalya’ya uzanan yeni güç hattını ele aldı

Yerel Haberler Edirne’de Kereste fabrikasındaki yangın söndürüldü

Yerel Haberler Tirebolu Düzköy sahili için sevindirici haber: Kum alımı durduruldu!

Yerel Haberler BOZDAK eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor

Yerel Haberler 41 ilde dev yasa dışı bahis operasyonu: 111 gözaltı

Yerel Haberler “Dünya Şampiyonluğu sizlere çok yakıştı”

Yerel Haberler Kars 36 Spor’un ertelenen maçının yeni tarihi belli oldu

Yerel Haberler Battalgazi Belediyesi’nden Orduzu’da yol açma çalışması

Yerel Haberler Çorum Valisi Ali Çalgan’ dan Çorum’a 102. yıl mesajı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021