15 Yılda 172,10 Milyon Lira Çevre ve Şehircilik Yatırımı Yaptık

Aksaray Haberleri - 06.04.2019 - 12:10

Aksaray’ın AK Parti iktidarı ile birlikte kısa zamanda yatırımlara, hizmetlere ve yeniliklere kavuştuğunu kaydeden AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “AK Parti iktidarı ile büyüyen Aksaray’ın daha yaşanabilir bir kent olması için 15 yılda 172,10 milyon lira Çevre ve Şehircilik Yatırımı yaptık.” dedi.

Çevre ve Şehircilik yatırımları ile Aksaray’ın seviyesindeki illere göre daha modern konuma geldiğine işaret eden Başkan Altınsoy, “Halkımızın hayat kalitesini sağlıklı ve planlı bir biçimde yükseltmeyi ve çevresel şartlar konusunda refahı en üst seviyeye taşımayı hedefledik. Aksaray’ımızı geliştirmek ve güzelleştirmek için son 15 yılda önemli faaliyet ve düzenlemelere imza attık. Söz konusu yatırımlarla ile çevre illere fark ettik.” dedi.

Çevre kirliliğini önlemek, yaşam standartını yükseltmek adına tüm imkanları seferber ettiklerini dile getiren Başkan Altınsoy, “İktidara geldiğimizde Aksaray’da atık su arıtma tesisi yok iken atık su arıtma tesisini 10’a çıkardık. 2003’te Aksaray’da düzenli depolama tesisi yok iken bugün katı atıklar düzenli depolama tesisinde toplanıyor. 2003-2018 yılları arasında çevre kirliliğinin önlenmesi için 12 Milyon TL belediyelerimize destek sağladık. Aksaray’da 1 alanı “Riskli Alan” ilan ettik. Bu alanlarda kentsel dönüşüm tamamlanacak, güvenilir ve sağlam yapılar inşa edilecek. Kentsel dönüşüm kapsamında buralarda 1,5 Milyon TL destek sağladık.”

Daha yaşanabilir bir çevre için yeni bir anlayış ile yola çıkarak kentsel dönüşüm hamlesini başlattıklarını anlatan Altınsoy, “Daha güzel ve kaliteli yaşanabilir bir Aksaray için 172,10 milyon lira Çevre ve Şehircilik Yatırımı yaptık. AK kadrolar, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ülkemizi çok daha ileriye götürme adına halkımız ile omuz omuza hareket ederek gece-gündüz demeden ve hiç yorulmadan 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda inanç, azimle ve kararlılıkla yürüyecektir. Önümüze konulan hedeflere tüm engelleri, tüm tuzakları boza boza ulaşmaya devam edeceğiz. Lideriyle bir bütün olan partimiz, liderinin çizdiği bu kutlu yolda milletiyle ve milleti için var olmaya devam edecektir.” dedi.

Aksaray Haberleri AJet’ten gençlere özel KKTC kampanyası

Aksaray Haberleri Nallıhan’da esnafla kahvaltılı istişare toplantısı yapıldı

Aksaray Haberleri Halk sağlığı hizmetlerinde erken tanı ve sağlıklı yaşam vurgusu

Aksaray Haberleri Erzurum’da yüz tanıma kamerası firariyi yakalattı

Aksaray Haberleri Baba elinden kanlı infaz!

Aksaray Haberleri “Kalbimin En Güzel Şiiri: Annem” yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Aksaray Haberleri Saadet Partisi Heyeti Kars Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti

Aksaray Haberleri Gazi Üniversitesinde ‘100. Yılında Ankara Antlaşması Kerkük ve Musul’un Geleceği’ toplantısı yapıldı

Aksaray Haberleri Trabzon Kültür Yolu Festivali’nde kriz mi var! Yeri değişiyor mu?

Aksaray Haberleri Dünya Sağlık Örgütü’nden Hantavirüs açıklaması

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021