Aksaray Haberleri - 11.03.2020 - 17:11
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen 100’üncü obezite ve metabolik cerrahi ameliyatı pasta keserek kutlandı.
ASÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Özkan, 2,5 yıl önce gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra hastanede obezite cerrahisini kurduklarını ve tedavilere başladıklarını söyledi. İlk ameliyatın 2017 yılında yapıldığını anımsatan Prof. Özkan, “Haftada bir-iki ameliyat yapabilen bir noktaya geldik ve kısa süre önce 100’üncü ameliyatımızı da gerçekleştirdik” dedi. 100’üncü operasyonda, Niğde’de yaşayan Anıl Oran’ın tedavi edildiğini belirten Özkan, “Uzun zamandır kilo sorunu olan ve büyük sıkıntılar çeken hastamız ameliyat oldu. Şu anda her şey beklediğimiz gibi ve hastamız gayet sağlıklı. Kendisi taburcu olmadan önce -100’üncü hastamız ve ameliyatımız olması münasebetiyle- bir pasta kesmek istedik. İnşallah başarılı nice operasyonlarla insanlarımız sağlıklarına kavuşmaya devam edecek” dedi. Anıl Oran ise Namık Özkan’ın ilk hastasını yakından tanıdığını ve onun da önermesiyle Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni tercih ettiğini belirterek, “Hocamın yakın ilgisinin ardından ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyatımın üzerinden sekiz gün geçti ve bugün kendimi çok sağlıklı hissediyorum. Hocamdan çok memnunum; kendisinden Allah ondan razı olsun” dedi.
141 kilo olarak ameliyata giren Anıl Oran, hızlı şekilde kilo vermeye de başladı ve operasyonun ardından 133 kiloya kadar düştü.
Aksaray Haberleri Muhtemel 11’ler: Fenerbahçe, Steaua Bükreş deplasmanında
Aksaray Haberleri Ankara için kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına alarmı
Aksaray Haberleri Serkan Başsoy gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı
Aksaray Haberleri AJet dış hatlarda büyüyor: 3 yeni hat açılıyor
Aksaray Haberleri Kdz. Ereğli ‘de plajlar bölgesi kaçak yapı ve işgallerden temizlendi
Aksaray Haberleri Beşiktaş’ın yeni orta sahası İstanbul yolunda
Aksaray Haberleri Aksaray’a hızlı tren müjdesi! Dört kente birden bağlanacak
Aksaray Haberleri AFCON finaline ağır ceza! Senegal ve Fas’a yaptırım
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021