Aksaray Haberleri - 03.04.2018 - 15:19
Vali Aykut Pekmez: “Ağaçlandırma uzun soluklu bir çalışma, hayırseverlerin katkısıyla üniversite kampüsü ve inşallah önümüzdeki yıllarda Aksaray daha yeşil olacak”
Aksaray Valiliği Orman İşletme Müdürlüğü ile Aksaray Üniversitesi işbirliği protokolü kapsamında hazırlanan proje ile 10 bin fidan hazırlanan sahaya dikildi.
Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Orman İşletme Müdürü Mehmet Taşan, öğretim üyeleri ve öğrenciler ilkbahar dikimi için hazırlanan sahada toprak yapısına uygun olarak belirlenen fidanların dikimini gerçekleştirdiler.
-90 hektarlık alan ağaçlandırılacak
Orman İşletme Müdürü Mehmet Taşan Aksaray Üniversitesi ile yaptıkları protokol ile 90 hektarlık alanın ağaçlandırılması için proje hazırladıklarını söyledi.
3 yıl boyunca yürütülecek proje kapsamında 2018 ilkbahar ve sonbahar döneminde dikim için hazırlanan 40 dekarlık alanda toplam 30 bin fidan dikiminin yapılacağını belirten Taşan, toprak hazırlığı yapılan sahadan alınan toprak numune sonuçlarına göre yapıya uygun ağaç türlerinin dikiminin yapılacağını belirtti.
9 bin fidanın geçtiğimiz günlerde sahaya dikiminin yapıldığını belirten Taşan 1000 adet fidanında bugün hep birlikte dikiminin gerçekleştireceklerini söyledi.
-Yeşil bir kampüs için hep beraber fidan dikmeye devam edeceğiz
Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Şahin ise yaptığı açıklamada çok geniş bir kampüs alanına sahip olduklarını toprak yapısı nedeniyle ağaçlandırma konusunun ciddi bir sorun olduğunu söyledi.
Üniversitenin çabaları, , Orman İşletme Müdürlüğü ve hayırsever desteği ile hep beraber kampüs alanını ağaçlandıracaklarını belirten Şahin, “Her yıl ekilen fidan sayısını arttırıyoruz. 2017 yılı itibariyle yıllık 8 bin fidan dikiyoruz. Güzel bir kampüs yeşil bir kampüs için bu sayıyı daha da arttırmayı hedefliyoruz” dedi.
-Ağaçlandırma uzun soluklu bir çalışma
Aksaray Valisi Aykut Pekmez’de yaptığı açıklamada Aksaray’ın bulunduğu coğrafya, iklim ve toprak yapısı nedeniyle orman konusunda istenilen durumda olmadığını söyledi.
Aksaray Üniversitesinin de büyük bir araziye sahip olduğunu ancak toprak yapısı açısında ağaçlandırmada ve çevre düzenlemesi konusunda istenilen her şeyi yapabilecek bir noktada olmadığını ifade eden Vali Pekmez; “Rektörümüzle, Orman İşletme Müdürlüğümüz ile beraber gençleri orman ve ağaçla buluşturmayı hedefliyoruz. Daha önceki yıllarda ağaçlandırma çalışması yapıldı. 2017 yılından beri daha kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Kampüs alanında ağaçlandırmanın başarılı olması içinde toprak taşıması gerekiyor. Üniversitemiz bununla ilgili kampanaya başlattı. İnşaat alanlarından toprakları üniversiteye getiriyoruz. Ağaçlandırma uzun soluklu bir çalışma, hayırseverlerin katkısıyla üniversite kampüsü ve inşallah önümüzdeki yıllarda Aksaray daha yeşil olacak.” dedi.
Vali Aykut Pekmez, Rektör Yusuf Şahin ve öğrencilerle birlikte belirlenen sahaya fidan dikimi gerçekleştirdiler.
Aksaray Haberleri 33 ilde DEAŞ operasyonu: 233 şüpheli yakalandı
Aksaray Haberleri 5 ilde “sahte banka reklamı” operasyonu: 18 gözaltı
Aksaray Haberleri Aksaray OSB Heyetinden Niğde ve Bor OSB’lere Ziyaret
Aksaray Haberleri Saatçioğlu: “AB–Orta Asya Stratejik Ortaklığı Türkiye için Yeni Fırsat Kapıları Açıyor”
Aksaray Haberleri Hatay’ın kültürel mirası deprem sonrası dijital arşive aktarıldı
Aksaray Haberleri Ankara, İlk ve En Büyük Kış Festivali’ne geri sayım başladı
Aksaray Haberleri Ankara’nın ilk ve en büyük kış festivaline geri sayım başladı
Aksaray Haberleri Kültepe Kaniş-Karum’da ilk kez mozaik kalıntılarına rastlandı
Aksaray Haberleri İzmir’de suç örgütü propagandası yapan 30 şüpheli gözaltına alındı
Aksaray Haberleri Murgulspor Kulübü Başkanı Öktem’in anne acısı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021