1.5 Adana takımı, TEKNOFEST 2025’te Türkiye üçüncüsü oldu

Yerel Haberler - 29.07.2025 - 14:46

ADANA-BHA

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden yüzlerce üniversite öğrencisinin kıyasıya rekabetine sahne olan yarışmada, Çukurova Üniversitesi ve 1.5 Adana Takımı önemli bir başarıya imza attı.

Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan 1.5 Adana Takımı, “Savunma, Uzay ve Havacılık” kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu. Danışmanlığını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akıllı’nın yaptığı takım, 90’dan fazla proje arasından sıyrılarak dereceye girdi. Takım yürütücülüğünü Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mustafa Talha Akın’ın üstlendiği proje, “Değişken Alanlı Lüle Geometrisinin ve Egzozun Hava Araçlarının Performansına Etkisi” başlığını taşıyor. Savunma sanayine yönelik potansiyel katkılar sunan, mühendislik yaklaşımı ve özgün çözüm önerileriyle öne çıkan proje, jüri üyeleri tarafından büyük takdir topladı.

Yerel Haberler Ankara’nın yeni yol haritası çizildi: 311 kritik karar

Yerel Haberler Kosova’dan Türkiye maçı öncesi iddialı mesaj: Şanslar eşit

Yerel Haberler Kumluca’da hortum seraları vurdu

Yerel Haberler Genç kadının ölü bulundu; 4 kişi gözaltında

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıfır Atık Hareketi ile toplamda 90 milyon ton atık geri kazanıldı

Yerel Haberler MSB’den ekonomiye sıfır atık katkısı: 249 milyon lira gelir

Yerel Haberler Hallerde fiyat ve vergi usulsüzlük ağı ortaya çıkarıldı

Yerel Haberler Çelik: İnsanlık ittifakıyla dünyamızı korumaya devam ediyoruz

Yerel Haberler Ümraniye Tirebolular Derneği’nden vefa çıkartması…

Yerel Haberler Başakşehir’deki kazada kalbi duran polis hayata döndürüldü

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021