SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Kayan: “Aksaray’ın Geleceği Hayvancılıktır”

Kayan: “Aksaray’ın Geleceği Hayvancılıktır”

A - +

Aksaray Haberleri - 11.03.2015 - 13:03

Kayan: “Aksaray’ın Geleceği Hayvancılıktır”

Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Aksaray’ın geleceğinin hayvancılık olduğunu ifade etti.
Hayvancılık yapanlara verilecek her desteğin, her kolaylığın üretim ve katma değer olarak geri döneceğini ifade eden Birlik Başkanı Kayan, “Tarım ve Hayvancılık Türkiye’nin en önemli sektörüdür ama Aksaray için olmazsa olmazdır” dedi.
Eskil ilçesinde Çağlak, Güneşli, Karakol, Bozyer, Küçük Bozcamahmut, Eşmekaya, Böğet ve Şabanlı’da üyelerini evlerinde ziyaret eden Damızlık Birliği Başkanı Bekir Kayan, Aksaray’ın geleceğinin hayvancılık olduğunu ifade ederek, “Türkiye için tarım ve hayvancılık çok önemlidir. Ancak bizim şehrimizde ise tarım ve hayvancılık olmazsa olmazdır. Onun için bizim sorumluluğumuzda olan hayvancılığa verilen her destek, yapılan her yardım kesinlikle üretim, katma değer olarak geri dönmektedir. Şehrimizde tarım ve hayvancılıkta istihdam yüzde 70’ler üzerindeyken bizim gibi Sivil Toplum Örgütlerinin hayvancılık yapan üreticiye yardımcı olmamız lazım. Özellikle ifade ediyorum ki modern hayvancılık tesisi kuracak olan her üreticimize valiliğimiz başta olmak üzere tüm kurumların her türlü yardımı desteği vermesi gerekmektedir. Üreticilerimiz de İpard ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığının verdiği hibe desteklerden yararlanması gerekmektedir. Hibe desteklerini almak öyle göründüğü kadar zor değil. Destekten yararlanmayı düşünen her üyemize kapımız sonuna kadar açıktır. Bizzat ben destek alması için var gücümle çalışacağım” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021