SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ekonomi » K1* VE K2* ( YILDIZLI ) Yetki Belgelerinde İndirim

K1* VE K2* ( YILDIZLI ) Yetki Belgelerinde İndirim

A - +

Ekonomi - 06.08.2014 - 15:13

K1* VE K2* ( YILDIZLI ) YETKİ BELGELERİNDE İNDİRİM

K1* VE K2* ( YILDIZLI ) YETKİ BELGELERİNDE İNDİRİM

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ( ATSO ) Başkanı Ahmet Koçaş’ın yapmış olduğu açıklama da; “ Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin iş birliği ile Karayolu Taşıma Yetki Belgesi olan K Türü belgelerin yönetmeliklerinde bazı değişikler meydana gelmiştir. Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 2. Maddesi 3. Fıkrası ( f ) bendi, 4. Maddesinin 1. Fıkrasında yer alan (çç) bendi, 13. Maddesinin 8. Fıkrasının (a,b,c) bendi, 30. Maddesinin 1. Fıkrasının değiştirilmesi ve (e) bendi eklenmesi, 31. Maddesinin 2. Fıkrasının değiştirilmesi, 65. Maddesinin 1. Fıkrasının (d) bendinden sonra gelmek üzere (e ) bendi eklenmesi ve 66. Maddesi 2. Fıkrasında yer alan (b) ibaresi (e ) olarak değiştirilmiştir.

Bu maddelere göre Sadece kamyonetlerle iliçi ve/veya şehiriçi taşımacılık yapmak üzere başvuran gerçek kişilerden 1 adet özmal birim taşıt dışında asgari kapasite ve sermaye şartı aranmaz ve bunların yetki belgesi ücretlerinde % 75 indirim uygulanır. Bu şekilde yetki belgesi alanlar, yetki belgesi eki taşıt belgesine azami yüklü ağırlığı 3.500 kilogram’dan fazla olan ve eşya taşımak için imal edilmiş taşıt/taşıtları kaydettirerek yurtiçi faaliyette bulunmak istemeleri halinde; K1* yetki belgesi için bu Yönetmelikte gerçek kişiler için öngörülen asgari kapasite ve sermaye şartlarını sağlarlar ve geçerli tam ücret üzerinden % 75 fark öderler maddesi ise kamyonetlerle iliçi ve/veya şehir içi taşımacılık yapmak üzere başvuran gerçek kişilerden 1 adet özmal birim taşıt dışında asgari kapasite ve sermaye şartı aranmaz ve bunların yetki belgesi ücretlerinde % 90 indirim uygulanır. Bu şekilde yetki belgesi alanlar, yetki belgesi eki taşıt belgesine azami yüklü ağırlığı 3.500 kilogram’dan fazla olan ve eşya taşımak için imal edilmiş taşıt/taşıtları kaydettirerek yurtiçi faaliyette bulunmak istemeleri halinde; K1* yetki belgesi için bu Yönetmelikte gerçek kişiler için öngörülen asgari kapasite ve sermaye şartlarını sağlarlar ve geçerli tam ücret üzerinden % 90 fark öderler olarak değiştirilmiştir.” Dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021