SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Dr. Keleş “ilk Yardım Hayat Kurtarıyor”

Dr. Keleş “ilk Yardım Hayat Kurtarıyor”

A - +

Aksaray Haberleri - 12.09.2014 - 13:21

Dr. Keleş "ilk Yardım Hayat Kurtarıyor"

Dr. Keleş “ilk Yardım Hayat Kurtarıyor”

Aksaray’da Halk Sağlığı Müdürü Dr. Oğuz Keleş, “14 Eylül İlk Yardım Günü” nedeniyle yaptığı açıklamasında ilk yardımın hayat kurtardığını söyledi.
Dr. Oğuz, her bireyin ilk yardım öğrenmek ve hayat kurtarmak için yeterli potansiyele sahip olduğunu fark etmelerini sağlamak, ilk yardım öğrenmeye teşvik etmek, ilk yardımı öğrenmenin ne kadar kolay olduğunu göstermek, ilk yardım konusunda yerel otoritelerin ve basının ilgi ve desteğini artırmak, toplum tabanlı ilk yardım faaliyetlerinde sponsorların artmasını sağlamak, toplumsal bilinç oluşturmak ve ilk yardım gönüllüsü sayısını artırmak için ilk yardım gününün düzenlendiğini söyledi.
Dr. Oğuz, “Türkiye’de iş kazaları, trafik kazaları, deprem ve doğal afetler nedeni ile her yıl binlerce insanın hayatını kaybettiği ya da sakat kaldığı ne yazık ki üzücü bir gerçektir. Ne kadar çok kişi temel ilk yardım eğitimi alırsa, ölü ve yaralı sayısı o kadar azalacaktır. Ancak ilk yardım eğitimi almamış kişilerin, ilk yardım uygulamalarında bulunmaları çok sakıncalı sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle ilk yardım uygulayacak olan kişilerin, mutlaka eğitim almış olmaları, öncelikli amaçlarının kişilere zarar vermemek olduğunu bilmeleri ve hayati tehlike oluşturabilecek müdahalelerde bulunmamaları son derece önemlidir. Toplum olarak böylesine kötü olaylarla karşılaşmadan, ilk yardım eğitiminin önemini ve gerekliliğini anlamalıyız. İlk yardım eğitiminin ciddiyetini görüyor, Bu amaçla değişik zamanlarda kurumumuz personelince ilk yardım kurslarını ciddiyetle vatandaşlarımıza vermeye çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın 14 Eylül Dünya İlk Yardım Gününü kutlar, sağlıklı, başarılı ve mutlu günler dilerim” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021