SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » Aksaray Valiliği’nden basına sansürmü var

Aksaray Valiliği’nden basına sansürmü var

Yaşar Sarıkaya

Yaşar Sarıkaya

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 22.11.2014 - 15:51

Aksaray valiliğinin basın la olan ilişkilerini nedense bir türlü çözemedim , son zamanlarda görüyorum ki kendine yakın ve kendine uzak olan bir basın diyaloğu görmekteyim.
Bu mesleğe başlayalı Aksaray’da şimdiki valimizle birlikte 5 valimizle çalışma fırsatı buldum ama nedense bugüne kadar en çok Türkiye genelinde olduğu gibi Aksaray’da da isminden bahsettiren ve disipliniyle memurların en çok sözünü ettiği valimiz Hüseyin Avni Çoş döneminde bile böyle bi uygulama ile karşılaşmadım.
Yapmış olduğum araştırma ve görüşmelerde sayın valimizin hizmetlerinde ve Aksaray’a bağlılığında herkesin menmun olduğu lakin bunu kamuoyuna yansıtmada sorunlar ve tam tersi durumlar söz konusu. Ama nedense şimdiki valimiz döneminde görüyorum ki basınla arasında bir kopukluk var. Sayın valimiz bu kopukluğu nedense kendi basın işlerini takip eden basın bürosunda bile mevcut. Eğer iyi bir diyaloğunuz yoksa Aksaray valiliğinden basın bülteni bile alma şansına sahip değilsiniz. Bir zamanlar Akrediteli gazeteciler söz konusu olmuştu görüyorum ki burada da böyle bir uygulama yaşanmaya başlamış. Edindiğim bilgiler doğrultusunda her ne kadar doğrudur bilmiyorum ama umarım ki doğru değildir, görev yapan arkadaşlardan birinin ajans muhabiri olması nedeniyle öncelikli tüm haberler ajansa gönderilmekte ve basın kuruluşları bu ajansa abone değilse valilik basın listesinden muaf ve haberlerinden de muaf oluyorsunuz ve daha sonra bazı haberler ise gazetelere ama sadece uygun gördüklerine servis ediliyor. Yada resmi ilan alacaksınız ki diyaloglarınız iyi olacak ki sürekli ağırlamalar olması gerek aksi takdirde sizin sözlü olarak yapacağınız ricalarınızın hiçbir anlamı olmuyor.
Geçtiğimiz günlerde meslektaş bir büyüğümün çabalarıyla Aksaray’da faaliyet gösteren haber siteleri basın kuruluşlarına ilave edilebildi. Ama burada bile sadece kendine yakın basın kuruluşları yer aldı ve ne hikmetse merkezi İstanbul’da bile olan bir yerel site bu listede yer alabilirken ilimizde faaliyet gösteren basın kuruluşları yer alamıyor. Bu basın kuruluşlarınında yani gidip bu ajansa abonemi olmaları gerek farklı bir ajansa aboneyseniz aksi takdirde Valilik basın bürosuyla ilişkileri mümkün gözükmemekte.
Eğer bilmediğim bir uygulama söz konusu ise bu uygulamadan bende haberdar olmak isterim. Lakin Aksaray Valiliği basın kuruluşları litesinde yer almak ve basın bültenlerinden haberdar olmak için bir torpilemi ihtiyacımız var yada yeni bir uygulama mevcut ise öğrenmeyi arzu ediyorum.

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021