SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ziraat Odası 30 Bin Fidanı Toprakla Buluşturuyor

Ziraat Odası 30 Bin Fidanı Toprakla Buluşturuyor

A - +

Aksaray Haberleri - 18.04.2015 - 16:29

Ziraat Odası 30 Bin Fidanı Toprakla Buluşturuyor

Aksaray’da Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ‘Mazide Kalmasın Yeşil Aksaray’ sloganı ile fidan dikimi gerçekleştirildi. 30 bin üyesi bulunan Ziraat Odası, her üyeye bir fidan olmak üzere 30 bin fidanı toprakla buluşturacak.
Nevşehir Karayolu’nda Ziraat Odası Başkanlığı’na ayrılan arazide gerçekleştirilen fidan dikim törenine Vali şeref Ataklı, AK Parti Milletvekili Adayları, AK Parti İl Başkanı Kadir Karatay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Programda bir konuşma yapan Vali Şeref Ataklı, Aksaray’ın ağaç anlamında sıkıntılı bir il olduğunu belirterek, “Ziraat Odası’na tahsis edilen bu alanda daha öncede çalışma yapılmış ancak yenileme çalışmaları devam edecek. Bu kapsamda da bugün ağaç dikeceğiz. Bu bölge zaten ağaçlandırma çalışması yapılmaya devam edilen bir bölge. Maalesef herkesin de bildiği gibi Aksaray’da ağaç yetiştirme, orman oluşturmak biraz zor. Ama sabır ile buralara ağaç dikeceğiz. Yenileme çalışmaları devam edecek. Bu ağaçlarımızı yetiştirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.
Fidan dikimi hakkında bilgi veren Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise, “Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Orman Bakanlığı tarafından ortaklaşa yapılan ağaçlandırma protokolü kapsamında Aksaray’dan da biz destek veriyoruz. Ziraat Odası olarak ilimizin ağaçlandırılması, yeşil bir Aksaray için el ele verip bugün burada fidan dikiyoruz. Bugün için yaklaşık 500 adet fidan dikeceğiz. Ancak Ziraat odamızın 30 bin üyesi var, inşallah en kısa sürede her üyemize bir fidan olmak üzere toplam 30 bin fidan dikerek yeşile katkı sağlayacağız. Ağaç demek nefes, bereket demek. Yağmur, su için ciddi faydası olacağı için, gelecek nesillerimize yeşil bir Aksaray bırakmak için ağaçlandırma kampanyasını başlattı” dedi.
Çiftçiler ise gelecek nesillere yeşil bir Aksaray bırakmak için fidan diktiklerini belirterek, programı yapan Ziraat Odası Başkanlığı’na teşekkür etti.
Konuşmaların ardından çiftçiler ve protokol üyeleri 500 fidanı toprakla buluşturdu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021