SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yunus Emre Anma etkinlikleri Ortaköy’de yapılacak

Yunus Emre Anma etkinlikleri Ortaköy’de yapılacak

A - +

Aksaray Haberleri - 20.09.2018 - 9:14

Yunus Emre Anma etkinlikleri Ortaköy’de yapılacak

Büyük Türk Mutasavvıfı Yunus Emre, 24 Eylül 2018 Pazartesi günü saat 11.00’de, Ortaköy İlçemizin Sarıkaraman Köyünde düzenlenecek program ile anılacak.

Aksaray ve Kırşehir Valilikleri’nin ortak katılımı ile her yıl gerçekleştirilen anma programı, bu yıl Aksaray Valiliğinin organizasyonunda icra edilecek.

Yunus Emre’yi anma etkinlikleri ile ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa DOĞAN, Yunus Emre’yi anma etkinliklerinin Ortaköy İlçesi Sarıkaraman Köyü Ziyarettepe Mevkiinde Yunus Emre’nin makamı yanında gerçekleştirileceğini belirtti.

Doğan, Aksaray ve Kırşehir Valilikleri tarafından ortaklaşa düzenlenen programda; ilk olarak Yunus Emre Türbesi’nin ziyaret edileceğini, Kuran-ı Kerim tilaveti ve duadan sonra Ziyarettepe’de programın başlayacağını ifade etti.

Fikirleri ve şiirleri ile gönüllerde taht kurmuş, milletimize ve tüm insanlığa mâl olmuş büyük Mutasavvıfımız Yunus Emre’nin halkımız nazarında çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden Doğan, Onun makamının Şehr-i Süleha Aksaray’da olmasının bizler için ayrı bir onur olduğunu, özellikle gençlerimizin tarihi şahsiyetlerimizi ve onların fikirlerini daha yakından tanımaya ve onları anlamaya ihtiyaçları olduğunu, bu yöndeki gayretlerin birlik ve beraberliğimize, kültürel değerlerimizin yaşatılmasına oldukça mühim katkılar sağlayacağını belirterek, tüm halkımızı Yunus Emre Anma Programına davet etti.

* Yunus Emre Türbesi’ne gidecek vatandaşlarımız ve basın mensupları için tahsis edilen araçlar en geç saat 09.00’da Valilik önünden hareket edecektir. Programa katılacak olan vatandaşlarımızın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile temas haline geçmeleri rica olunur.

* Aksaray’dan programa gidecek olan basın mensuplarımızı ve vatandaşlarımızı taşıyacak araçlar ilk olarak Tapduk Emre Türbesi’ne uğrayacaklardır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021