SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yüksek verimli sığır ırkı için ilk adım atıldı

Yüksek verimli sığır ırkı için ilk adım atıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 18.12.2018 - 16:39

Yüksek verimli sığır ırkı için ilk adım atıldı

KOP İdaresi, Aksaray Üniversitesi ve Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde hazırlanan proje ile et ve süt verimini arttıracak önemli bir çalışma başlatıldı.

Yenikent Beldesinde Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan’a ait işletmede yapılan uygulama ile Aksaray’da ilk defa canlı embriyo uzmanlar tarafından transfer edildi.

Yüksek verimli sığır ırkı için yapılan çalışmanın önemini belirten Aksaray Valisi Ali Mantı “Türkiye de ilk defa kamu haricinde canlı embriyo transferinin Aksaray da gerçekleştirildiğini söyledi.

Aksaray’ın tarım ve hayvancılıkta çok ileri seviyede olduğunu, başlatılan bu çalışmanın hayvancılığın gelişmesine de büyük katkı sağlayacağını kaydeden Vali Ali Mantı: “Ülkemiz tarım ve hayvancılık ülkesi, üretimimiz artıyor. Bununla birlikte teknolojik gelişmeleri de takip ederek bunları uygulamamız lazım. Başlatılan bu proje ile yeni yetiştirilecek hayvanlarda et ve süt verimi konusunda ciddi gelişmeler sağlanacak. Bunun yaygınlaştırılması lazım’ dedi.

Aksaray’da uygulanacak proje ve Türkiye’de ‘Canlı Embriyo Transferi’ çalışmaları hakkında bilgi veren Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hüseyin Erdem Aksaray’da ilk defa yapılan embriyo transferinde toplam 300 nakil hedeflediklerini söyledi.

Sahada yapılan ilk uygulama çalışmasını Vali Ali Mantı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız ve katılımcılar ile birlikte takip etti. Vali Ali Mantı işletmeyi gezerek incelemelerde bulundu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021